tisdag 12 april 2011

Arvika Jubileumsbakelse!

För nån vecka sen var jag hos en kompis vars mamma jobbar på ett konditori här i Arvika. Hon berätta att de gjort en jubileumsbakelse i anknytning med att staden i år firar 100 år och att de den 18 juni ska ha ett stort födelsedagskalas och dela ut dessa gratis till alla som besöker torget. Jag tyckte detta lät superkul och intressant och så fort jag kom hem så börja jag googla på "arvika 100 års bakelse" "arvika bakelse 100 år" "arvikabakelse" osv utan vidare mycket information men tillslut ramla jag över en sida och bara man visste att de döpt den till jubileumsbakelse så var de mycket lättare att hitta information om den :)
Till saken hör att jag sedan dess varit väldigt sugen på att provsmaka denna då den redan nu säljs på Nordells och City men så har jag tänkt att jag klarar mig nog två månader och kan få en gratis istället.. 

Så igår när jag hade massa ärenden på stan så gick jag förbi ett av dessa café och fick då syn på dessa genom skyltfönstret, där stod de på ett helt plan och lockade.. Ska jag eller ska jag inte?!? Nää jag klarade mig, iaf typ 5 timmar för sen kom jag på att nej nu tusan måste jag nog åka och köpa en sån till sambon och en till mig. Men när jag kom in så fanns de bara en ända kvar så de måste ju gå som smör i solsken. Jag köpte iaf med mig den sista så hade vi iaf en att dela på och de var kanske tur att de bara var en kvar för de var väldigt stora och mäktiga men såklart jättegoda! Så om ni har vägarna förbi Arvika så tycker jag ni borde stanna till och provsmaka en sån här syrlig härlig bakelse =)
Eller så kan man ju alltid försöka baka egna såna för så svåra tror jag minsann inte de är att göra ;) Skulle faktiskt kunna tänka mig att servera dessa på mitt bröllop fast innan de blir av så har man nog hittat en ny bakelseförälskelse =)

Bakelsen består av mandel-mazzarin botten, lemon curd, mandel-mazzarin botten, hallon och blåbär, grädde och på toppen mörk riven choklad. Mmmmm :-)

4 kommentarer:

  1. Låter som en god bakelse, och håller med dig, den verkar inte speciellt svår att göra

    SvaraRadera
  2. Jaså, vad spännande. :) Jag har min mormor i Arvika, på Kyrkogatan i stan. Man kanske ska ta med sig mormor ut på stan och provsmaka på jubileumsbakelsen! :D Hoppas du haft en toppenhelg!

    SvaraRadera
  3. Bakspecialisten: Ja de tycker jag absolut du ska göra =) Den är värd ett besök :)

    SvaraRadera