torsdag 11 december 2025

Semmelkladdkaka i tacobåtar

Semmelkladdkaka är ju så otroligt gott, jag använde mitt recept som jag bakade för 7 år sen för första gången men valde denna gången att grädda dom i tacobåtar. Dekorerade med guldiga marsipanstjärnor med chokladpenslad undersida för att klara fuktspärren bättre vilket gjorde att dom blev ännu godare 😋 Jag gjorde dessa till ett kompisgängs event med stjärntema men inser ju att med denna dekoration hade dom ju passat perfekt även som en nyårsdessert, eller när som helt på året, varenda dag kanske ⭐



Semmelkladdkaka i tacobåtar
(räcker till ca 19st)

 Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
2 tsk mortlad kardemumma
100 g riven mandelmassa
2 nypor salt
12-19 mini tacobåtar 

Garnering: 
200 gram marsipan
40 gram mjölkchoklad
(guld eller gul gelefärg)
4 dl vispgrädde
lite malen kardemumma

Gör så här: 
Börja med att färga marsipnen och gör dekorationerna, i mitt fall stjärnor men det går ju att variera, låt stelna ett par dagar, pensla undersidan med smält choklad samma dag efterrätten ska göras och ställ i kylskåp. 
Sätt ugnen på 175°c och ställ ut tacobåtarna på en plåt, går att fylla upp resten med vanliga muffinsformar om man inte bara vill ha båtar.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, mandelmassa, salt och det smälta smöret. Arbeta ihop en slät smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-20 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Vispa grädden och spritsa den på kladdkakan innan servering, toppa sedan med lite mortlad kardemumma och marsipanfigurerna.



 Följ gärna min Facebooksida för att inte missa några mumsigheter! 🧁🎂🍨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar