tisdag 27 augusti 2024

Konfirmationstårta havstema

I helgen gjorde jag denna konfirmationstårta med havstema till Nathanael, vilket kändes extra roligt att göra då jag för många år sen även gjorde hans doptårta med brandbilstema 🎂 Så roligt med lite annorlunda uppdrag 😎 Alla dekorationerna är handgjorda och tårtan fylldes med Kinderäggsmousse och Oreo and cookies cream. Vill du se fler tårtor jag gjort så hittar du alla i denna kategorin!






 Följ gärna min Facebooksida för mer inspiration! 🍪🍧🎂🍫

söndag 11 augusti 2024

Kombinerad bröllop och doptårta

I helgen gjorde jag denna kombinerade bröllopsdoptårta plus en liten matchande gluten/laktosfri tårta 🎂 Inte nog med att brudparet fick denna tårtan så sålde jag faktiskt även en brudklänning till blivande bruden, den oddsen kändes liten men såå roligt att vara så inblandad i supertrevliga Matti och Josephines bröllop där dom samtidigt döpte sonen Colin 👗👶 Jag känner ju flera i Mattis släkt så jag tror säkert dom hade en kanondag! 

Tårtorna pyntades med 160 stycken handgjorda blommor och fylldes med jordgubbsmousse + mango och passionsfruktsmousse. 

Vill du se fler bröllopstårtor som jag gjort så hittar du dom i denna kategorin eller om du vill se blandade tårtor jag gjort så hittar du 356 stycken blogginlägg i denna kategorin!









Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för att se allt smarrigt jag bakar 🎂🍪🍦🧁

fredag 2 augusti 2024

Blåbärskladdkaka

Barnen och deras kompisar var fikasugna och jag hade en påse blåbär kvar i frysen och tänkte jag ville testa något nytt med dom! Så jag slängde ihop en blåbärkladdkaka som försvann i ett nafs med vaniljkräm blandat med vispad grädde 😋



 

Lindas blåbärskladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1–2 tsk potatismjöl

florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ta fram frysta eller färska blåbär.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

Receptet kommer från Lindas bakskola!