onsdag 5 juli 2017

STORT PYJAMASHJÄLTARNA KALAS MED DESSERTBORD!

Äntligen var det dags för det stora barnkalaset med tema Pyjamashjältarna. När Dottern Meline bestämde att det var detta temat hon ville ha för ett halvår sen så var det barnprogrammet väldigt nytt i Sverige och hade bara visats en månad på tv. Och eftersom det var så nytt så var det också väldigt svårt att hitta kalasgrejer med det temat så det har blivit att man beställt en del från utlandet samt pysslat väldigt mycket :) Men de gör mig inte så mycket då jag älskar att pyssla och barnen har hjälpt till med det mesta. 

Tex så gjorde vi egna bordsdekorationer i form av höghus där det gick åt 1210 st små fönster på 1x1 cm (bägge sidorna), gjorde stora pappskivor i samma stil som fungerade som en fotovägg med 182 rutor, muffinstornet sågade vi ut och gjorde i ordning, kartonghus i samma stil till hinderbanan (sammanlagt har vi skärt ut över 2000 st fönster) även tårtfatet som jag gjorde decopage på med skyliner, samt klubbstället med hjälteklubbor på, pysslade ihop en eldring, pyjamashjälte bowling, omslag till chokladkakor, gjorde egna armband med kardborre, gjorde egna omslag runt festisen (skrivit ut på klisterpapper), sydde 24 stycken stolsöverdrag, gjorde 3 stora masker att hänga övanför dessertbordet, gjorde högkvarteret (bilgaraget till Gecko, Ugglis och Kattpojkens bilar) gjorde en handpinjata där man stoppar inhanden genom silkespappret och tar sina armband, pyjamashjälte talonger till en bokstavslek, egna diplom, krukor med tyll till dom svävande ballongerna, servett och bestick grejer, grillspett  och cupcakepinnar med bilder som jag själv skrivit ut, klippt  och limmat, etiektter till barnens presntpåsar med texten tack för att du kom, siffran 6, vimpelband, laminerade tavlor, menykort med mera.

 Vi startade kalaset i missionshuset där alla 24 barnen först fick välja en mask och mantel i den färgen dom ville ha (dom fick sen med sig dessa hem), sen valde dom armband i handpinjatan, sen fikade vi tillsammans (allt är givetvis hembakat från mig), sen öppnade Meline sina presenter och vi var tvungna att skynda på henne lite i detta momentet för vi kände att tiden börja flyga iväg och vi hade planerat många lekar osv. Efter det var det dags för traktorturen från lokalen till vårat hus för att se hur vi bodde, ca 600 meter, detta momentet tyckte många barn var väldigt spännande och några sa att dom tyckte det var mycket roligare att åka traktor än karuseller ;) När vi kom fram till oss så fick alla barnen varsin talong med olika karaktärer från pyjamashjältarna på och fick springa runt och leta efter dom, och på baksidan av varje figur stod en bokstav som dom sen skulle skriva ner på sin talong i rätt ruta, tillslut bildade det ordet HJÄLTE :) Efter det var det dags för den spännande hinderbanan där dom först skulle krypa under repen, sen lyfta en 500kg tung skivstång (uppblåsbar), sen ta bollen och se hur många burkar dom får ner (bowling), sen skulle dom hoppa över husen och tillsist genom eldringen. Efter detta fick alla ett diplom över att dom klarat superhjälteutbildningen och nu var en riktig hjälte! När dom hade klarat hinderbanan fick dom ställa sig i kö till vårna nygjorda kiosk som vi gjorde lite pga kalaset, där satt maken och gjorde sockervadd till alla barnen i maskinen jag fick från Coolstuff vilket tog sin tid så det var kö där väldigt länge. Efter detta bildades en ny kö till brorsans bil där han satt och gjorde figurballonger som han formade till en hund. Sen började föräldrarna dyka upp för att hämta sina lyckliga barn som inte vill hem ännu ;) Vi hade kalaset i 2,5 timme, normalt brukar man ju sätta 2 timmar på kalas men jag tog lite längre tid eftersom det var så många lekar och traktortur osv men det var fullt upp hela tiden och lite stressigt faktiskt, hann inte med någon övrig frilek så med facit i handen kunde man haft kalaset under längre tid (eller eventuellt mindre lekar haha). Men det var så himla roligt att se barnens glädje och många sa att det var det bästa kalset någonsin (vilket dom sa förra året också hehe) ;)


Jag har alltid skrivit upp allting jag köper inför kalas osv, eftersom jag började köpa grejer redan för ett halvår sen så blir det ju lite då och då och det är svårt att veta vad mycket pengar det egentligen kostat men så räknade jag ihop allt dagen före kalaset vilket jag nästan ångrar lite nu, hela 6285kr har det kostat och då har jag ändå köpt i stort sett allt till halva priset eller mindre (köpte bland annat 30 stycken masker och mantlar och bara det gick på en tusenlapp).  Presenter och nya kläder är inte inräknade! Frågade Meline om vi inte kunde ha ett litet kalas med bara några få barn nästa år men nej hon vill alltid ha stort kalas :/På min FB sida "Millis tårtor och annat" finns det 50 bilder från kalaset, var svårt att bara välja ut några få när man ändå tog runt 300 bilder :) Förra året hade hon detta enhörningkalaset och året innan det hade hon detta piratkalaset! Får väl se vad hon väljer för tema nästa år, just nu är hon inne på dinosarietema men det kan ju ändra sig. Nu är det bara att ladda upp inför nästa kalas, om bara 2 månader är det dags för Nowelia´s och kusinen Liam´s pokemon kalas =)

Dessertbordet innehöll:
* Tårta med citronbottnar i 3 färger + jordgubbsdröm, 31 portioner
* Vaniljmuffins med chokladbitar och jordgubbsfrosting, 60 st
* Pyjamashjätarnas överraskningskakor fyllda med minismarties (jordgubbssmak), 52st

* Fruktspett med jordgubbar, amerikanska blåbär och vindruvor, 48 st
* Vaniljpannacotta i 3 lager, 41 st
* Kit Kat choklad med överdrag, 48 st
* Superhjäteklubbor ala Gecko, Ugglis och Kattpojken, 30 st

Bilder på hur vi dukade lokalen! Dom svävande ballongerna kunde bli 92 cm men vi blåste bara upp dom till 45cm. Hade bara köpt 2 av varje färg och givetvis var det hål i den ena röda ballongen och den andra sprack när vi skulle fylla på med helium så då fick det bli en reservlösning med 2 röda vanliga ballonger istället.
I bakgrunden hänger de 30 mantlarna som jag beställde som barnen ick ta med hem efter kalaset.
Bilder från dessertbordet.. Mer bilder finns som sagt på min FB sida!Dessa överraskningskakor fyllda med minismarties tog 8 timmar att göra, länk till receptet finns ovanför.
Kit kat choklad med överdrag som jag pysslat ihop och skrivit ut på klisterark.
Vaniljpannacotta i 3 lager, superenkelt recept som står på baksidan av paketet med gelesocker, bara koka upp 4 dl grädde med 1 dl gelesocker i 30 sekunder och sen hälla upp i skålar och in i kylskåpet för att stelna.
Eftersom dom fick en vanlig pinjata förra året så provade vi nu en ny modell puchpinjata eller handpinjata där man trycker in handen genom silkespappret och hämtar sin grej, i detta fallet ett armband i den färgen som silkespappret visade.
Traktorn stod redo för att köra massa barn, maken byggde bänkar i kärran bara pga kalaset.
Leta superhjältarlek, på baksidan av varje karaktär fanns en bokstav som dom skulle överföra till sin talong för att sen se vilket ord dom fick, vilket var HJÄLTE. Laminerade A5 bilderna ifall det skulle vara dåligt väder men som tur är hade vi strålande sol hela dagen!
Bilder från hinderbanan där dom först skulle krypa under snörena, sen bära 500 kg skivstång (uppblåsbar), sen superhjältebowling där dom skulle se hur många burkar dom fick ner, sen hoppa över husen och tillsist genom eldringen.
Efter hinderbanan var gjord fick dom ett diplom som bevisa att dom klarat superhjälteutbildningen och nu var en riktig hjälte :)
Efteråt blev det lång kö i den nygjorda kiosken eftersom det serverades nygjorda sockervadd till alla barnen därifrån :)
Efter dom fått sockervadden var det raka vägen till brorsan som gjorde figurballonger i form av hundar till alla barnen.
Trots att alla barnen redan fått en mask, mantel och armband så tyckte Meline ändå att vi skulle ge en liten presentpåse till alla barnen. Innehöll pyjamashjälteklistermärke, slajmhand, tuggummi med tatuering och godis. Tyvärr hann inte våra presentpåsar i färgerna grön, blå och röd komma så alla fick likadana men det fungerade det också.
En liten film från när vi precis kommit fram till huset med traktorn och alla barn ska stiga av. GLÄDJE =)

2 kommentarer:

  1. Wow! Så mycket tid du måste lagt ner, helt magiskt barnkalas! Grymt jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack snälla du =) Ja i efterhand tänkte jag att man nog skulle ha skrivit ner antal timmar man lagt ner fast å andra sidan kanske man inte vill veta de haha ;) Men ja det är mååååånga timmar!

      Radera