Dock var jag för lat för att göra egen lemoncurd så jag köpte 2 färdiga burkar istället men det blev kanske lite väl mycket citron men det blev gott ändå :) Tog inte på någon glasyr heller eftersom dom skulle stoppas ner i frysen i väntan på kalas..
Citronsnurror med blåbär
2 ½ dl Mjölk
2 ½ tsk Torrjäst
1 dl Strösocker
2 st Ägg
80g Smält smör
7 ½ dl Vetemjöl
Citronkräm
1 ½ dl Strösocker
Finrivet skal från 2 citroner
1 ¼ dl Citronsaft
7st äggulor
2 st Gelatinblad
150g Osaltat smör
Blåbär
Glasyr
150g Florsocker
3-4 msk Citronsaft
2 ½ dl Mjölk
2 ½ tsk Torrjäst
1 dl Strösocker
2 st Ägg
80g Smält smör
7 ½ dl Vetemjöl
Citronkräm
1 ½ dl Strösocker
Finrivet skal från 2 citroner
1 ¼ dl Citronsaft
7st äggulor
2 st Gelatinblad
150g Osaltat smör
Blåbär
Glasyr
150g Florsocker
3-4 msk Citronsaft
Citronkräm/Lemoncurd:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Ha socker, citronsaft, zest, och ägg i en kastrull. Värm på medelvärme medan du rör hela tiden, tills att krämen börjar tjockna. Ta då av från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma krämen. Rör till dess att de smält.
Tillsätt smöret när krämen är ca 60 grader. Använd en stavmixer och mixa krämen i några minuter till dess att den är slät.
Plasta och låt stå i kyl till dess att den svalnat av.
Bullarna
Värm mjölken till 37°C. Häll mjölken i en stor skål, tillsätt socker och torrjästen och låt stå på köksbänken tills att jästen har aktiverats – den ska börja bubbla.
Tillsätt äggen, smält smör och salt och vispa det lätt samman.
Tillsätt lite mjöl i taget tills att du får en fin deg. Du kan göra det för hand eller i en maskin, men det går mycket bättre att knåda degen i maskin. Kör i ca 5 minuter.
Täck skålen med en handduk i ca 45 minuter, degen ska bli dubbelt så stor.
Sätt ugnen på 180°C.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bre på citronkrämen och strö över blåbär.
Rulla ihop degen till en lång korv. Skär upp i önskad storlek. Lägg på plåt med mellanrum och lägg en handduk över och låt dem stå och jäsa i ytterligare 45 minuter.
Baka av dem i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta sedan ut plåten och pensla bullarna med grädde ca 1 – 2 msk per bulle. Sätt in den i ugnen igen och baka i ytterligare 10 – 15 min., tills de fått färg.
Glasyren
Rör ihop citronsaft och florsocker. När bullarna är ute ur ugnen, värm upp glasyren i 30 sekunder i mikron. Ringla glasyren över bullarna.
Såg på Tv när Manuela bakade dessa och blev bara tvungen att testa, receptet kommer alltså från hennes blogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar