Recept
Kladdkaka Basrecept:
4 dl socker
2,5 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
150 gram smör/margarin
-Smält smöret.
-Blanda alla torra ingredienser och rör ner smöret, tillsätt äggen ett i taget. Häll upp i smörjd och bröad form (ca 24cm).
- Ställ in formen i mitten av ugnen på 150 grader, ca 40 minuter
Serveras med glass eller grädde
Daimglasyr:
1 paket Choklad phiadelphia (160g)
70 gram choklad
40 gram smör
1 dl florsocker
100gram daimkulor (1 påse)
-Smält chokladen.
-Vispa smör och phiadelphian mjuk, häll ner chokladen och vispa runt ytterligare, tillsätt florsocker och vispa upp. Tillsist daimkulorna och rör runt.
-Bred på glasyren på den kalla kladdkakan.
Den är jättegod att äta innan glasyren stelnat helt men var nog snäppet godare när den stått några timmar i kylskåpet och verkligen stelnat.
Servera med glass eller grädde!
Vilken god glasyr! Och med glass till, mums!
SvaraRaderaDenna skulle min bästavän samt man älska! :)
SvaraRaderaHur kan den fortfarande vara kladdig om den står inne i 40 min?
SvaraRadera