fredag 19 april 2013

Milli´s Kladdkaka med Daimglasyr

Nu har de faktiskt gått en hel vecka sedan jag experimenterade ihop denna kladdkakan med "man tar vad man har". Kladdkakan är gjord enligt mitt bästa standardrecept men glasyren är det jag som experimenterat ihop så jag vägde allt och skrev upp så att ni också skulle få chansen att prova hemma i era kök ;) Den var verkligen jättegod och är en av de godaste kladdkakorna jag ätit :-)


Recept
Kladdkaka Basrecept:
4 dl socker
2,5 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
150 gram smör/margarin

-Smält smöret.
-Blanda alla torra ingredienser och rör ner smöret, tillsätt äggen ett i taget. Häll upp i smörjd och bröad form (ca 24cm).
- Ställ in formen i mitten av ugnen på 150 grader, ca 40 minuter
Serveras med glass eller grädde

Daimglasyr:
1 paket Choklad phiadelphia (160g)
70 gram choklad
40 gram smör
1 dl florsocker
100gram daimkulor (1 påse)

-Smält chokladen.
-Vispa smör och phiadelphian mjuk, häll ner chokladen och vispa runt ytterligare, tillsätt florsocker och vispa upp. Tillsist daimkulorna och rör runt.
-Bred på glasyren på den kalla kladdkakan.

Den är jättegod att äta innan glasyren stelnat helt men var nog snäppet godare när den stått några timmar i kylskåpet och verkligen stelnat.
Servera med glass eller grädde!

3 kommentarer:

  1. Vilken god glasyr! Och med glass till, mums!

    SvaraRadera
  2. Denna skulle min bästavän samt man älska! :)

    SvaraRadera
  3. Hur kan den fortfarande vara kladdig om den står inne i 40 min?

    SvaraRadera