Budapestrulle
8 - 10 bitar
Ugn 175°
100 g hasselnötter (malda)
6 äggvitor
2 dl strösocker
1 påse (3/4 dl) snabbmarsanpulver
2-3 dl vispgrädde
1 burk mandariner 172 g
Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ned strösocker, marsanpulver och de malda hasselnötterna. Klä en form 20 x 30 cm, med smort bakplåtspapper, och bred ut smeten i den. strö på lite flagad mandel. Grädda ca 20 minuter på mittfalsen. När kakan har svalnat stjälpes den upp på bakplåtspapper, eller smörpapper, gärna med en fuktig handduk under. Låt formen ligga över till kakan är helt kall. Vispa 2-3 dl grädde och blanda den med avrunna mandarinklyftor (från burk med 172 g frukt) Bred på gräddblandningen och rulla ihop till en längd med skarven underst.
ja älskar budapestbotten,och äter gärna den som den är,då ja inte gillar och äta ren grädde.hallon låter smaskens
SvaraRaderaGud avd gott och vad kul att se ett annat alternativ! Jag brukar inte gilla Budapestbakelser med med hallon kan jag tänka mig att prova!
SvaraRadera