tisdag 10 juli 2012

Dotterns 1 års tårta - APA - Dessertbord

Inför dotterns 1 års kalas så tänkte jag mycket på vad de skulle vara för tema. Man märker ju inte att hon har någon favorit ännu och gillar mest fjärrkontroller, mobiltelefoner, kastruller och allt annat framför sina leksaker men jag tyckte inte de skulle bli en så fin tårta med alla de prylarna ;) Istället fick temat bli klätterapa just för att hon är en sån och klättrar precis överallt, upp på bord och stolar, upp på spisen, upp i våran säng, ställer sig på hopphästen och ska klättra i sin säng, upp på fönsterbrädan och ja ni förstår nog ;) Sen fick hon en apa-nallebjörn för ett par månader sen som hon verkligen älskade så temat apa kändes bra =) Dock är jag inte riktigt nöjd med tårtan men kan inte säga vad de är som gjorde de, kanske att den var rörig eller alla färgerna eller att apan inte ser ut som en apa..? Aja mina 30 gäster tyckte iaf att den var kanonfin och ville som vanligt inte skära i den ;)

Tårtan blev väldigt hög, tror de var 11 cm per botten och därmed beräknad till 35 pers. Den består av bananbottnar fyllda med Ahlgrens bilar fluff och jappmousse :)


Blev ett litet dessertbord men hann inte baka så mycket eftersom jag flyttade samma helg och dessutom gjorde 5 eller var de 6 tårtor sista månaden. Bjöd på saftiga amerikanska muffins med päronfrosting, pistagebullar, och kladdkaka med kokostosca . Recepten hittar ni om ni klickar på namnen :)

8 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med dina gäster, för jag tycker att tårtan är jättefin!

  SvaraRadera
 2. Åh, så fin, sa jag högt när jag såg den. Min dotter kom och undrade vem jag pratade med... Jag tycker du ska känna dig helnöjd, den är jättesöt!

  SvaraRadera
 3. Det blev verkligen superfint!!

  SvaraRadera
 4. Det blev verkligen superfint!!!

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt söt tårta! Och underbart dessertbord!

  SvaraRadera
 6. åh vilken underbar tårta och duktig du är som fick ihop ett dessertbord på sån kort tid

  SvaraRadera
 7. Många grattis till din lilla tjej som börjar bli stor :-) Och en mycket imponerande och söt tårta som du gjort till kalaset! Fint med dessertbord också.

  SvaraRadera