tisdag 11 oktober 2011

Våran doptårta - Den största jag någonsin gjort :)

Nu har jag hunnit gå igenom bilderna på dopet så även ni kan få se bilder på tårtan. Tog faktiskt inte alls många bilder på tårtan då den var klar och stod uppställd så därför är ljuset och kvaliten lite halvkass men jag hoppas ni ser ändå :)
Som jag skrivit tidigare så tog tårtan sammanlagt 21 timmar att göra och den vägde 14,1kg! =) De är den största tårtan jag någonsin gjort och jag var väldigt nervös inför bygget då jag tidigare bara gjort enkla våningstårtor så man hade många frågor, hur ska man egentligen palla upp tårtan, skulle tårtorna klara av att stå på varandra eller skulle dom rasa ihop, skulle tårtan klara bilturen till församlingshemmet, skulle den överleva natten och ja jag kan säga att när jag äntligen blev klar klockan 23.05 med tårtan kvällen innan så sov jag inte alls många timmar (endast 4h), var och kikade in i kylskåpet lite då och då för att kolla att den fortfarande höll ;)

Och jag måste faktiskt säga att jag verkligen blev supernöjd :-)
Detta är enligt mig den snyggaste tårtan jag gjort, kanske för att de blev så effektfullt med den tårtställningen samt pelare men också för att jag (tillslut) blev väldigt nöjd med dekorationerna :)
Tiaran som jag gjort tidigare och som jag även har lagt ut en steg för steg beskrivnin på ville inte alls samarbeta med mig! Gjorde tiaran några veckor i förväg med hemgjord SP och när jag plocka av den från burken ca en vecka före så sprack hela den :( Aja de var bara att göra om, jag hade ju tid på mig. Så jag gjorde en ny men trots att den hade en vecka på sig så hade den inte stelnat och dagen innan jag gjorde tårtan så skulle jag måla den silver och tänkte att de går nog men den säckade ihop mer och mer..! Så klockan 21 kvällen före så kastade jag hela tiaran i väggen (ja jag var VÄLDIGT trött och sleten! Nu i efterhand så skrattar jag lite åt de) och de var bara att börja om på nytt men nu gjorde jag tiaran helt i flowerpaste eftersom jag var tvungen att göra tårtan dagen efter så hade jag väldigt ont om tid. Hade många problem längst vägen men tillslut så... :)

Fick iaf VÄLDIGT mycket beröm från de 65 gästerna vi hade och allt var bara positivt så de kändes verkligen kul. Skulle nog inte alls kännas lika kul när man lagt ner så mycket jobb om man inte får höra en ända kommentar om att den åtminstonde var fin hehe :)
 
De ätbara korten på Meline är precis samma kort som fanns med i inbjudningskorten jag gjorde, kortet plus hela dessertbordet kan du se här!


Tårtan bestod utav vaniljbottnar fyllda med Dumlemousse och Hallonmousse.
Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste.

Färgerna är lite knepiga på korten och visar inte riktigt sitt rätta jag men den är cerise!

20 kommentarer:

 1. Oj oj oj, den e grym. Vilken fin tårta!!

  SvaraRadera
 2. Så smuk en tårta! Virkelig :-)
  Hvordan gør du bogstaverne så fine?

  SvaraRadera
 3. Grymt bra jobbat! Superduperfin, verkligen! Jag är lite nyfiken på HUR man gör när man bygger med pelare - kan du inte berätta lite om det??

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken tårta och vilket jobb du har lagt ner!!

  SvaraRadera
 5. Åh vilka detaljer,jättefin verkligen.och riktig stor tårta,blev hela uppäten?
  vad har du använt för storlek på formarna?

  SvaraRadera
 6. ÅÅÅÅåå..Milli.. du skall vara superstolt över dig själv. Du har inte gjort en tårta utan ett konstverk. Jätte vacker tårta. Jag är riktigt imponerad.. Lilla bäbisen i korgen var för sööt. Det var kanske meningen att du skulle göra om kronan men denna på tårtan blev perfekt.. himla snyggt med den vågiga kanten och rosetterna. Gulligt med korten på lilla Meline. Det har jag aldrig sett innan.. Och hennes namn blev såå fint.. Är det Patchworks bokstäver?

  SvaraRadera
 7. Vilken kanonfin tårta! Vilka detaljer!

  Är väldigt nyfiken på hur du gjort kronan (har du haft en mall eller helt egendesignad?) och bebisen!
  Är också nyfiken på texten?
  Har du en skrivare eller har du fått fotona utskrivna åt dig?

  SvaraRadera
 8. Wow, vilken SNYGG tårta! Den möda och tid du lagt ner på detta, jag är SÅ imponerad! Duktig du är! :) Jättefin med alla detaljerna och den söta bebisen!
  Berätta gärna hur du gjort med ställningen!

  SvaraRadera
 9. Vilken snygg tårta! Va duktig du är och vilket tålamod du lär ha! Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 10. så snygg tårta...fårstår att du är nöjd...

  SvaraRadera
 11. Herregud så vacker den är, otroligt fin!!! Kan inte tänka mig en finare doptårta till en liten tjej, så himla bra gjort av dig!!!!! :)

  SvaraRadera
 12. Vilket jobb! men så fin. Och jag håller med du får gärna berätta hur du har arbetat med pelarna och även storlek på tårtorna, är själv på jakt efter en smet till stor form :)

  Lena

  SvaraRadera
 13. Bakverk och fikastunder: Tack ska du ha, jättekul att höra =)

  Pyntekagen: Tack! De är formar som man trycker ut pastan i, finns att köpa på bland annat kakburken men de är i plast och går sönder väldigt lätt så jag skulle inte alls rekommendera dom faktiskt :(

  Slickepotten: Tack :D

  Marias söta saker: Tack :) Ja jag kanske ska ta och skriva ett inlägg om det..

  Hanna-Bakfnatt: Tack :-) Vad kul att se att du är tillbaks igen :)

  Smulansbakblogg: Tack :-) Nej de blev lite över, typ halva av den nedersta tårtan. använde storlekarna 15,20,24 och 30cm.

  Carola-Mycakes: Tack så jättemycket =) Blev verkligen superglad av din kommentar :) Antar att du har helt rätt :) Har använt plastformar som finns att köpa på bland annat kakburken men de går sönder väldigt lätt och är svåra att få ur så jag rekommenderar de faktiskt inte även om de är väldigt effektfullt (om man nu lyckas) :)

  Ola: Tack för din kommentar. Har gjort en steg för steg beskrivning på hur man gör tiaran och den länken finns längre upp i texten. Har ingen skrivare till detta ändamål utan fotona är beställda. Angående texten kan du läsa lite ovanför om vart de finns att köpa och vad jag egentligen tycker om dom.

  Amys piece of cake: Tack! Verkligen jättekul att höra =) Ska försöka få till ett inlägg angående de längre fram..

  Madelene: Tack :)

  Anonym: Tack :)

  Pernilla-Bli min jäst: Tack, vad rörd jag blir :-)

  Anonym-Lena: Tack för din kommentar :) Ska skriva ett inlägg om angående detta lite senare. Storlekarna jag använt mig utav är 15,20,24 och 30 cm och jag använder receptet 3 lika delar till alla bottnar även den största och de är inga problem =)

  SvaraRadera
 14. så himla fin! Vilket arbete! Hur fick du dit bilderna? Beställde du dem?

  SvaraRadera
 15. Oj sicket jobb du gjort! förstår att du känner dig nöjd för den blev verkligen jättefin. Tyckte du fick till en väldigt fin harmoni med dekorationerna, inte alls för mycket. Kanten längst ner gillade jag väldigt mycket!

  SvaraRadera
 16. Åh jösses, den är ju helt fantastisk! Otrolig! Vilket jobb du lagt ner <3

  SvaraRadera
 17. UNDERBAR!!! Helt fantastiskt!!!

  SvaraRadera
 18. Vad tar du för en sådan tårta?

  SvaraRadera
 19. Hej=) Helt underbar tårta:) Har en liten fundering ikring om du har möjlighet att fixa en dop tårta till vår dotter som ska döpas nu i februari. Har skickat dig ett mail:) hör av dig

  SvaraRadera