måndag 15 augusti 2011

Snickers Cheesecake :-)

Snickers är ju verkligen supergott likaså cheesecake så när jag fick syn på snickers cheescake så såg den ju verkligen otroligt god ut så jag var tvungen att testa ;) Hmmm måste säga att jag inte alls var så förtjust i den med det första, kanske är det för att jag egentligen inte gillar "rå" philadelphia utan den måste vara blandat med andra godsaker så det inte bara smakar ost eller så är det för att jag egentligen inte är så förtjust i "mjuka" cheescake. Så när jag satt och tänkte att jag gillar bättre fryst cheescake så kom jag på att de borde väl gå att göra fryst cheescake även av denna så jag la en bit snickers cheescake på aluminiumfolie och in i frysen, tog ut den när den var halvfryst och mmmmm så mycket godare den var =) Efter det åkte hela kakan in i frysen ;)



Snickers Cheesecake
8-10 bitar

Botten
200 g digestivekex
100 g smör
50 g slätt jordnötssmör


Smet

600 g philadelphiaost
2½ dl kesella gourmet
½ dl socker
2 msk maizena
1 msk vanlijsocker
3 ägg
2 snickersbars
100 g Marabou gräddnougat


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och jordnötssmör. Krossa digestivekexen till ett fint pulver och blanda det med smörblandningen. Fodra en springform (ca 23 cm diameter) med bakplåtspapper, svep in den i aluminiumfolie och tryck ut digestiveblandningen till en jämn botten. Baka i ugnen ca 10 min, Ta ut och låt svalna.

Vispa ost och kesella krämigt i en bunke. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och se till att allt är väl blandat.

Ta bort ca 1/5 av smeten och lägg den i en egen bunke. Skiva snickersbitarna och blanda dem med den stora smeten. Häll denna smet över digestivebottnen.

Smält nogatchokladen och blanda den med den lilla smeten. Ringla den över smeten i formen och dra med en bambupinne eller gaffel så det bildas ett fint mönster.

Sänk värmen i ugnen till 160 grader och grädda cheesecaken i nedre delen ca 40-60 minuter (beroende på hur din ugn är). Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den tas ut, det stelnar när den svalnar.

Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylskåp. Jag valde att garnera cheesecaken med kolasås, skivad snickers och hackade jordnötter.


Recetet kommer från Louise´s Spis

7 kommentarer:

  1. Mmm snickers o cheesecake de låter spännande. De måste jag testa

    SvaraRadera
  2. Den ser ju supergod ut,mina smaklökar frestas här nu..yummi

    SvaraRadera
  3. ååå det låter ju underbart gott!

    SvaraRadera
  4. Dette hørtes ut som en drømmekake!
    Tror jeg vil bli jättepoppis på min dotters
    födelsesdag.

    SvaraRadera
  5. Mm, det låter gott, ska nog prova det när jag åkt och handlat allt. ^-^

    SvaraRadera