Gud vad gott med alldeles nybakta rosenbröd =) Varit uppe i tre timmar och redan hunnit baka tre satser bröd. Rosenbröd och sirapsrutor. Känns underbart att redan fått gjort så mycket. Nu ska de bakas dubbelsats dajm och mandelbullar, sen paj och sen piroger. Min assistent går verkligen varm idag och den nya frysen ska fyllas fortast möjligt :D
Recept klassiska rosenbröd
25 - 30 bröd
Ugn 250 grader ca 9 min
SUPERGODA :D
25 - 30 bröd
Ugn 250 grader ca 9 min
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 0,5 dl rapsolja eller ngr msk smör
- 2 tsk salt
- 2 msk ljus sirap
- ca 8 dl specialvetemjöl
- ca 3 - 4 dl dinkelmjöl
- (Jag bytte ut mjölen mot vanligt mjöl + grahamsmjöl)
- 1 uppvispat ägg
- vallmofrön
SUPERGODA :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar