söndag 31 oktober 2021

Halloweenbak och halloweenmat med tonåring i 9h

Förra helgen hade jag besök av 13 åriga Alva som älskar att baka, pyssla, laga mat och precis som mig så älskar hon Halloween. Så hon eller egentligen hennes pappa frågade mig för ett tag sen om jag hade möjlighet att baka med henne (makens guddotter) och givetvis ställde jag upp på det! Vi bakade Frankenstein donuts, spindelkakor, maskmuffins och halloweencupcakes med ugglor och häxhattar. Och så gjorde vi även 2 maträtter och bjöd både hennes familj och min familj på, vilket var köttfärslimpemöss med friterad potatisfigurer och halloweenpasta och köttbullespindlar. Eftersom jag gjort tidsinställda blogginlägg för hela veckan på en gång så kan jag inte klistra in direktlänken i varje rubrik än då dom inläggen inte hade publicerats vid skrivtillfället men jag får klistra in dom i ett senare skede, alla recept finns iaf här i bloggen! 

Alva var iaf superduktig på att baka och det syntes att hon älskade att greja med sånt och hon var till och med så duktig att hon bara sådär gick och torkade av bord eller kakelplattor, något som jag såklart inte begärde utan hon gjorde det för att hon även gillar att städa ;) Och hon fick chansen att prata av sig massvis och ville snart komma och baka med mig igen. Vi hade en superrolig 9 timmars dag både hon och jag (+ min yngsta dotter som var med en lite sväng <3

Har nu nästan 100 blogginlägg med massor av inspiration i enbart halloweenkategorin, länken hittar du här!

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för mer inspiration!

 










 

 

fredag 29 oktober 2021

Mer spindelkakor till Halloween

Dessa små spindelkakor bakade jag och 13 åriga Alva också i söndags. Jag har tidigare bakat dessa i andra färger och sorter som ni kan se på bilderna nedanför. Jag använde detta receptet! Men dom naturfärgade spindelkakorna är egentligen en jordnötskaka och det receptet hittar du här!

Har nu nästan 100 blogginlägg med massor av inspiration i enbart halloweenkategorin, länken hittar du här!

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för mer inspiration!

torsdag 28 oktober 2021

Muffins med maskar till Halloween

Dessa supersaftiga svarta halloncupcakes gjorde vi också i söndags och dekorerade med maskar i sockerpasta, brun hallonfrosting och oreokaksmulor. Jag använde detta recept på cupcakes som jag gjort många gånger men färgade smeten svart.

Har nu nästan 100 blogginlägg med massor av inspiration i enbart halloweenkategorin, länken hittar du här!


Följ mig gärna på FB!


onsdag 27 oktober 2021

Halloweenmuffins uggla och häxhattar

 

Dessa supersaftiga svarta halloncupcakes gjorde vi också i söndags och dekorerade med halloweenoreo fladdermöss och halloweenoreo häxhattar som vi gjorde i all hast, slitna efter 9 timmars bakning.

Jag använde detta recept på cupcakes som jag gjort många gånger men färgade smeten svart, sen gjorde vi hattar av sockerpasta och ställde på halloweenoreon (kletet var orange och mönstret var ett spindelnät på kexen), och ugglorna limma vi på stora godisögon och montera på vingar av samma kex. Blev 24 cupcakes av en dubbelsats.

Har nu nästan 100 blogginlägg med massor av inspiration i enbart halloweenkategorin, länken hittar du här!


Följ mig gärna på FB!


tisdag 26 oktober 2021

Frankenstein donuts till Halloween

I Söndags när jag hade besök av 13 åriga Alva som hjälpte mig med att baka flera halloweenbakverk och halloweenmiddagar så gjorde vi bland annat dessa Frankenstein minidonuts. Var väldigt pyssligt och tidskrävande men superroliga att göra och jag hade ju så bra hjälp också =)

Jag använde mig av detta recept som jag gjort några gånger tidigare men ändrade utseendet så dom såg ut som Frankenstein med chokladströssel som hår, marshmallows och godisögon.

Många fler halloweenrecept jag bakat (nästan 100 blogginlägg) hittar du här!

 
Följ mig gärna på FB


Min yngsta dotter var också med en stund och hjälpte till ;)
 


måndag 25 oktober 2021

Möss till Halloweenmiddag - Köttfärslimpemöss

I lördags hade jag grannarna på besök och bjöd på mat och den blodiga halloweencheesecaken. Och igår hade jag besök av 13 åriga Alva som älskar att baka, pyssla, laga mat och Halloween. Så hon eller egentligen hennes pappa frågade mig för ett tag sen om jag hade möjlighet att baka med henne (makens guddotter) och givetvis ställde jag upp på det! Ska berätta lite mer om det senare i veckan med fler bilder. Här visar jag bilder på en av de två middagarna vi gjorde, nämligen köttfärslimpemöss med tacosmak och friterade potatisfigurer från Lidl, samt gräddsås som inte ens fick vara med på bilden ;) 

Jag har inget exakt recept då jag gjorde på måfå men jag fick ut 7 ganska stora möss på 750 gram köttfärs, använde ett ägg, ströbröd/vatten, tacokrydda, salt, vitpeppar, rörde runt till en bra smet och formade till möss. Skar svansar av lång grillkorv längst med, pyntade med halva oliver till öron, svartpepparkon till ögon, enbär till nosen, spaghetti till morrhår och lite "blodig" medium tacosås på ryggen. In i ugnen i 200 grader ca 25 minuter, storlek ca 8cm långa.

Många fler halloweenrecept jag bakat (nästan 100 blogginlägg) hittar du här! Fler middagsförslag till Halloween hittar du i detta blogginlägg!


Följ mig gärna på FB! 





 

söndag 24 oktober 2021

Blodig halloweencheesecake med ögon

Halloween närmar sig och jag har redan haft en halloweenmiddag med grannarna och bjöd då på en blodig cheesecake med smak av vanilj, lime och hallon. Den är bakad utan ugn och innehåller gelatin så den är väldigt enkel att göra, dock många moment och väntetid mellan varje lager så det gäller att man har tid. Så dekorerade jag med godisögon med syrlig fruktfyllning som jag även använde till en halloweeninspirerande pannacotta för ett par år sen :) Var väldigt gott å skönt att ha den färdig för att bara ta fram och servera direkt.

Många fler halloweenrecept jag bakat (nästan 100 blogginlägg) hittar du här!

Följ mig gärna på FB!

 


Halloweencheesecake

Ingredienser
Botten
    Digestivekex 300 g
    Smör, smält 150 g
Fyllning
    Gelatinblad 4 st
    Rumsvarm Philadelphiaost 400 g = 2 st paket
    Rumsvarm Kesella 10 % 250 g = 1 st burk
    Rumsvarm Creme fraiche 34 %  = 1 burk
    Vaniljstång  = 1 st
    Florsocker 120 g = 2 dl
    Skal från 2 st lime
    Saft från 1 st lime ca 15 g = ca 1 msk
    Grädde 100 g = 1dl
Hallongelé
    Hallonpuré 150g = 12 msk
    Sockerlag (0,5 dl) ) vatten / (1 dl) socker
    Gelatinblad  = 3 st

Godisögon


Arbetsbeskrivning
Botten
    Mixa digestivekexen mycket fint. Smält smöret och blanda det med kex.
    Klä en anslagsring, alternativt springform (20cm), med bakplåtspapper i botten.
    Vill du ha extra fina kanter på din cheesecake, klä formens innerkant med bakplåtspapper på högkant eller med hård plastfilm. För att pappret/plasten ska fästa bättre så olja innerkanten på formen med rapsolja.
    Tryck ned smulorna i formen, platta till ordentligt, framförallt mot ytterkanterna. Sätt formen i frysen.
Fyllning
    Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten minst 10 min.
    Blanda philadelphiaost, kesella, creme fraiche, urskrapad vaniljstång, florsocker, limeskal + limesaft på låg hastighet med en visp.
    Tag lite av fyllningen och fördela i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och vänd ned. Värm upp och smält bladen varsamt under omrörning. Vänd ned i resterande fyllning.
    Vispa grädden mycket lätt och vänd ned den i fyllningen.
    Tag fram botten från frysen och häll färskostfyllningen över. Sätt i kyl.
Hallongelé
    Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 10 min.
    Smält gelatinbladet varsamt i kastrull tillsammans med sockerlagen och hallonpurén. Låt svalna i rumstemperatur. Du kan inte hälla varm gelé över cheesecaken för då smälter den.
    Hallonpuré = Mixa, och separera vätskan och kärnorna med hjälp av en finmaskig sil. Använd vätskan och släng kärnorna.
    1 paket frysta hallon 225 g = 1 dl hallonpuré. Frys in purén som blir över och använd vid ett senare tillfälle.
    När cheesecaken satt till sig i kylen 1.5 timme, häll varsamt hallongelén över och dekorera med godisgeleögon med fruktfyllning från Lidl som jag skärt av lite som ni kan se på bild 2.
    Ställ tillbaka kakan i kylen och se till så att cheesecaken står rakt. Låt stå ett par timmar till.
    Gör gärna denna goda Cheesecake med gelatin dagen innan.
    Lyft bort anslagsringen eller tag bort kanten på springformen.
    Drag bort bakplåtspapperet / plastbandet

Jag använde mig av receptet från Lyckasmedbakning men ändrade om mycket då jag insåg att botten blev alldeles för tunn trots 20cm springform så jag gjorde dubbel sats av både den samt gelen, plus att jag uteslöt några ingredienser och la till några andra.

måndag 11 oktober 2021

Firat Halloween 19 år - Snart 100 blogginlägg med mängder av inspiration till Halloween!

Äntligen är det den bästa månaden på hela året, oktober är månaden då jag dels fyllde år och dels så är det Halloween och som ni vet så ÄLSKAR jag Halloween och har i år firat den högtiden 19 år i rad och fixat stora halloweenfester och brukar därför bjuda på massvis av tips både här i bloggen men även på min facebooksida. I halloweenkategorin här i bloggen har jag i skrivande stund 89 olika inlägg med massvis av recept men även tips på dukning, kläder och för några år sen gjorde jag även en lista med 30 olika förslag på lekar man kan göra på Halloween vilket brukar vara väldigt uppskattat.

Tror ni att jag kommer att ha passerat 100 blogginlägg i Halloweenkategorin i år??




Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för mer inspiration!