torsdag 31 oktober 2019

Halloweenmat - Fylld Paprika och Halloweenpasta

Nu är det tredje dagen i rad som vi äter Halloweeninspirerande mat och detta var första måltiden. Halloweenpasta och köttfärssås som fylldes i paprikan, urgröpt som en pumpa givetvis ;) Enkelt och gott, barnen åt som galningar, tänk vad mycket det gör bara med en rolig form på pastan ;)


Pastan köptes på Lidl

tisdag 29 oktober 2019

Blodiga Oreopopcorn till Halloween

Blodiga Oreopopcorn med choklad samt ögon och skelettbensströssel passar väldigt bra nu till Halloween :) Superenkelt att göra och väldigt gott också!

Recept:
Mixa 14 oreokakor lite grovt, poppa en påse micropopcorn, smällt 200 gram vit choklad och färga röd (jag använde ätbart pulver) men det fungerar också med candy melts. Häll i kaksmulorna och chokladen på popcornen och rör runt, lägg ut allt på en plåt och fördela ut, strö på skelettströssel och godisögon eller vad du nu vill dekorera med medans det fortfarande är varmt/klibbigt som klister. 
Låt svalna helt och njut av försvinnande god popcorn =)

Man måste ju inte göra dom halloweeninspirerande som jag gjort utan det går ju bra att ha vilken färg som helst på chokladen och vanligt färgglatt strössel om man vill det ;)



onsdag 23 oktober 2019

Blodiga halloweenmuffins med ögon och glasbitar - Glutenfria -

Vad sägs om några blodiga halloweenmuffins med ögon eller ätbara glasbitar? :) 
Dom var riktigt roliga att fixa, hoppas bara att dom ska gå hem även hos gästerna. Kanske ska nämna att dom är mycket godare än vad det kanske ser ut som ;) Bestående av glutenfria saftiga hallonmuffins med hallon inuti, på ovansidan är dom spritsade med hallonfrosting och hallonkräm. 

Recept:
Glasbitarna (kan även se ut som isbitar till tex frost/vintertårtor) har jag gjort själv enligt detta receptet innehållande glukossirap, vatten och socker.
Muffins och frosting utgick jag från mitt vanliga favoritrecept förutom att jag bytte ut mjölet rakt av mot glutenfri mjölmix.
Blodet är egentligen färdigköpt hallonkräm som jag silat för att få bort kärnorna och sen färgade jag den lite mörkare röd med gelefärg och spritsade dit, spritsade även ovanpå glasbitarna men det rann av ganska fort.
Ögonen är chokladkulor där pappret runt om ser ut som ett öga, köpt på Lidl.

Vill du ha mer tips på vad man kan baka till halloween så har jag över 70 inlägg i halloweenkategorin här i bloggen!



måndag 21 oktober 2019

Pumpasoppa med rostade pumpafrön

Som många av er vet vid detta laget så älskar ju jag halloween och har firat den högtiden i många år och fixat halloweenfester 17 år (med i år inräknat), därför kan detta kanske tyckas vara lite konstigt men jag hade aldrig tidigare gjort någonting i mat eller bakverk med pumpa. Har endast använt pumpor för att karva ut och skära ut coola mönster. Men idag tog jag steget och testade att göra en pumpasoppa med rostade pumpafrön (butternut) och det var otroligt gott, blev glatt överraskad faktiskt för jag hade nog inte förväntat mig att det skulle vara så himla gott, så detta kan absolut rekommenderas ;)

Jag använde mig utav detta receptet på pumpsasoppan och detta receptet på rostade pumpafrön och även dom blev otroligt goda att äta ihop med soppan men även som vanligt snacks, smakade lite som salta jordnötter :)

torsdag 17 oktober 2019

STOR Halloween Special - Dukningar - Duka till Halloween

Eftersom jag ordnat halloweenfester 17 år i rad så har jag ju därför gjort en hel del olika dukningar genom åren, var dock inte så flitig på att ta kort dom första åren och har inte kvar bilder från alla år men här kommer iaf några bilder från olika dukningar jag haft genom åren. Flera av dom har innefattat att vi dekorerat hela rummen vilket höjer stämningen kraftfullt men det kräver ju också att man bär ut varenda möbel och tavla så att man har ett tomt rum att utgå ifrån :)

Vill ni få mer halloweentips så finns det ca 70 inlägg i Halloweenmappen med massvis av recept på både mat, desserter, dryck men det finns också massa tips på hur man kan klä ut sig eller tips på 30 olika halloweenlekar man kan göra så in där och spana om du vill ha inspiration. Finns även massvis med inspiration på min FB sida Millis tårtor och annat!

Märks det att jag ÄLSKAR Halloween? ;)











måndag 14 oktober 2019

Halloween special massvis av gruppfoton

När jag och min familj började fira Halloween för 17 år sen så var det inte så känt med Halloween i Sverige och det fanns knappt kläder att få tag på och framförallt inte till bebisar så därför fick jag sy en egen liten vampyrdräkt till syrrans son, nu finns det såklart massvis av olika dräkter att få tag i som tur är :) Här kommer lite blandade bilder från olika år på hur vi klätt ut oss :)
Vi var dock inte lika bra på att ta gruppkort dom första åren men här är iaf några av dom jag har kvar.. Något år "kidnappade" vi alla gäster i en skåpbil med utklädd hyrd chaufför som roffa åt sig alla gästerna på den adress där vi meddelat att festen skulle vara det året och sen körde hon allihopa till en stuga vi hyrt långt in i skogen. Mycket roligt och några var på riktigt väldigt rädda och trodde dom blivit kidnappade på riktigt trots att vi skrivit lapp på dörren om att det blir ändrade planer och att festplatsen är flyttad och att dom blir hämtade :)

Vill ni ha massvis av recept, tips på dukning, lekar med mera så hittar du dom i halloween kategorin där det för tillfället finns 68 olika inlägg :)











fredag 11 oktober 2019

MASSVIS AV HALLOWEEN INSPIRATION

Äntligen närmar det sig min älskade favorithögtid HALLOWEEN som jag i år kommer att ha firat 17 år i rad :) Och eftersom jag älskar Halloween och har firat detta under så många år så har jag ju givetvis hunnit med att baka massvis med olika grejer och alla recept finns i bloggen under kategorin Halloween. I den mappen finns det i dagsläget 67 olika inlägg (och fler beräknas komma snart) med massvis av recept på både bakverk, mat och dryck men det finns även ett inlägg med 30 stycken tips på olika halloweenlekar man kan leka, tips på hur man kan duka, klä ut sig osv. På min FB sida har jag gjort i ordning ett bildspel med några bilder och om det blir populärt tänkte jag visa er fler halloweenbildspel som visar lite från när allt började tills hur det såg ut förra året :) 

Jag hoppas att jag kan bidra med massvis av inspiration och förslag. Undrar du på något så är det bara att fråga ;)










torsdag 3 oktober 2019

Kolacheesecake på jordnötsbotten


Firade födelsedagen idag med att baka första receptet jag dreglat över ur Camilla Hamids bok "Baka utan ugn". Finns så himla mycket i den boken som jag måste prova någon gång och nu hade jag ju en bra anledning till att testa Kolacheesecake på jordnötsbotten och den var supergod :-)