onsdag 31 mars 2021

Påsk Donuts som fågelbon!

Nu har jag gjort lite mer påskfika, denna gången blev det 20 stycken mini citrondonuts (4 centimeter) som dekorerades som fågelbon med rostade mandelflan, färgad vitchoklad och godisägg :) För några år sen dekorerade jag även stora donuts till kycklingar som blev supersöta. Mer påskrecept hittar du i påskkategorin

Jag använde samma recept som jag använt när jag gjort vanliga minidonuts, bara att jag halverade mängden och tillsatte 1 tsk pressad citronsaft samt gul gelefärg.





söndag 28 mars 2021

Kreativa påskkakor - KycklingDrömmar

Idag bakade jag dessa supergoda, spröda och söta KycklingDrömmar. Blev väldigt stora drömmar gjorda på 45 gram deg vilket gjorde att dom blev ca 10 cm långa men vad gör det ;) Jag gissar att när barnen får syn på dessa så kommer alla 24 stycken att försvinna i ett nafs så vi får väl se om vi har några kvar till påsk :) 



Recept KycklingDrömmar
Blev 24 stycken kycklingkakor av en sats (ca 40-60st vanliga drömmar)

 
150 g smör
4,5 dl strösocker
1,5 dl matolja (rapsolja)
1,5 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl

100 gram vit choklad + orange/svart pulverfärg/gelefärg


Gör så här:

1. Rör rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt – helst för hand, annars flyter de ut mer.
2. Häll i matoljan. Blanda vaniljsocker, hjorthornssaltet och vetemjöl. Rör ner i smeten.
3. Jag vägde degen så att alla kakorna blev exakt lika stora, och kroppen vägde 30 gram och huvudet 15 gram och rullade till bollar som jag la ihop tätt intill varandra på en plåt som du ser på sista bilden. Platta till dem lätt. Ställ plåten svalt cirka 15 minuter. Grädda drömmarna i 150° i cirka 20 minuter (jag hade inne dom i 24 minuter eftersom dom var så stora). När man väl satt in dem i ugnen, får man absolut inte glänta det minsta på ugnsluckan.
4. När kakorna har svalnat kan du dekorera kakorna med ben, näbb och ögon av färgad choklad. Jag smälte 70 gram vit choklad och färgade orange när den svalnat helt med hjälp utav gelefärg, men ibland kan det skära sig så det bästa är att använda pulverfärg. Sen spritsade jag ut alla ben och näbbar på kakorna och direkt efter så smälte jag 30 gram vit choklad som jag färgade med svart pulverfärg när den svalnat helt och så spritsa jag ut ögonen på alla kycklingdrömmar och lät stelna helt. Vill man påskynda så kan man ställa in dom i kylskåpet 5 minuter.
5. Kakorna kan förvaras i lufttät burk i skafferi upp till en vecka. Eller så kan dom frysas in upp till 3 månader men så länge räcker nog inte dessa kakorna som sagt men det kan vara bra att veta :)

Jag hitta ett bra blogginlägg med massa tips för att lyckas med sina vanliga drömmar och jag lånade även grundreceptet därifrån men designa om dom så att dom passar till påsk.

Mer påskrecept hittar du här :)

Följ gärna min FB sida!


torsdag 25 mars 2021

Belgiska våfflor på våffeldagen!

Barnen ville ha våfflor idag på våffeldagen och självklart ställer man upp på det, och tänkte att det passade perfekt att då testa att göra Belgiska våfflor för första gången ;) Blev väldigt gott ihop med glass och färska jordgubbar! Dock hade jag önskat att våfflorna blev ännu tjockare men jag får prova ett annat recept nästa gång. Blev i alla fall proppmätt efter detta mellanmålet så middagen får nog vänta några timmar ;)

Receptet jag använde nu hittade jag här.

söndag 21 mars 2021

Hemmagjord Banana Split

Igår hade jag och maken varit tillsammans i 11 år och jag ville givetvis fixa en dessert, det fick bli något som jag tänkt göra i flera år men som aldrig blivit av förens nu, nämligen en enkel Banana Split som är sååå gott :)  

Den bestod utav 2 kulor hasselnötsglass, 2 kulor vaniljglass, 2 kulor bananasplitglass, vispad grädde, chokladsås och givetvis en banan. Äntligen fick jag användning för dessa avlånga skålar som jag köpte för några år sen bara för detta ändamålet, och har man tur så kanske dom blir använda lite oftare nu för det är ju så enkelt att slänga ihop en sån här så jag vet inte varför det tagit så många år att få till ;)

tisdag 16 mars 2021

Massa inspiration till Påskfika !

Det närmar sig påsk och jag vet att det ibland kan vara svårt att komma på vad man ska baka och bjuda på till påsk. Därför har jag samlat lite av min påskfika genom åren i detta inlägget :) Hoppas att det kan vara till inspiration för någon iaf! Alla recept finns som vanligt här i bloggen och mer påskrelaterade blogginlägg samt recepten hittar du i detta inlägget.


På bilden syns en påskig tårta med chokladbottnar, färska jordgubbar och oreofyllning, chokladmuffins i siliconkrukformar, påskkyckling donuts, nougatfyllda äggpraliner, påskmuffins med chokladkaniner, ananas och nutella, tårta med massa twix och ägg med päron och after eight fyllningar, äggkycklingar med senapsröra, frusen cheesecake med möss på, fyllda kinderägg med lemoncurd och tryffelchokladkaka.

Har ni bestämt vad ni ska baka till påsk i år?  

 

Följ gärna min FB sida!


torsdag 11 mars 2021

Liten cowboytårta med mycket detaljer!

Det var länge sen jag visade er en tårta nu som jag gjort och det kan bero på att jag inte bakar så mycket tårtor längre utan det blir mest vanlig fika med jämna mellanrum. Därför tänkte jag nu visa er en tårta jag gjorde för ganska exakt 5 år sen med Western / Cowboy tema som var en väldigt liten tårta, bara 13 portioner. Dessutom var den en av dom tårtor jag gjort som haft rekordmånga tittare, har för mig jag hade 17.000 visningar på bara några timmar och var så himla förvånad :)  Alla dekorationer är givetvis handgjorda och ätbara. Vill du se fler detaljbilder från denna tårtan så hittar du dom i detta blogginlägget!

 Ni får hemskt gärna följa min FB sida Millis tårtor och annat :)

söndag 7 mars 2021

Veckans bakning x3 (Våffelskålar)


Denna veckan har jag bakat barnens nya favorit chokladbollskladdkaka två olika dagar plus dessa våffelskålar fyllda med glass 😋🍨 (Mobilbild)

I julas gjorde jag en julig variant av dessa och blev då pepparkaksvåfflor med pepparkaksglass och det receptet hittar du här.