söndag 12 april 2020

Söta Mini Donuts i maskin

Äntligen fick jag tummen ur att testa min donut maskin jag köpte för ett tag sen, och gjorde dessa söta mini donuts där dom med rosa glasyr smaksattes med hallon och dom lila med tuttifrutti och sen dekorerades med olika strössel. Dom var väldigt lättvindiga och roliga att göra! Jag googlade runt efter recept och hitta en person som hade testat flera olika recept och delade med sig av det som gett bäst resultat och dom blev verkligen jättegoda så det fanns inget att klaga på. Ett extra plus att receptet gav dubbelt så många munkar mot vad det stod om i receptet :) Så 40 härliga donuts blev det av en sats och några fick åka in i frysen. Jag hoppas att dom är lika fina när vi tar fram dom.



RECEPT
MINI-DONUTS I MASKIN

(CA: 20 STYCKEN)
2 DL MJÖL
1 DL STRÖSOCKER
2 TSK BAKPULVER
1 TSK SALT
1 DL GRÄDDE
2 ÄGG
50 GRAM SMÄLT SMÖR
-I-
GLASYR:
FLORSOCKER
KARAMELLFÄRG
STRÖSSEL
EV. AROM
SÅHÄR GÖR DU:
  • Vispa ägg och socker poröst
  • Blanda de torra ingredienserna och häll sedan ner dem och det smälta smöret samt grädden om vartannat i smeten
  • Fyll den nedre delen av formarna i maskinen med smet och grädda i 2-3 minuter
Receptet hittade jag hos Minimat.

onsdag 8 april 2020

DaimDrömmar (färgade)

Nu har jag bakat något nytt igen, denna gången var jag tvungen att testa Camillas (MyKitchenStories) recept på Daimdrömmar. Min tanke om att färga dom rosa gick ju dock sådär, blev så ljusa och nästan åt det bruna hållet (efter gräddning) som ni ser, så nästa gång tar jag nog i ännu mer pastafärg. I bloggen finns det en förebild på hur färgen såg ut innan gräddning. Tur var det i alla fall att dom smakade jättegott! 

Jag fyllde fyra plåtar och det blev 32 stycken av en sats och i min ugn gräddade jag dom bara i 17 minuter men tiden varierar ju från ugn till ugn :)



Receptet ger 15 stora eller 30 små drömmar med daim.

Ingredienser:
100 g rumsvarmt, mjukt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
3 dubbeldaim à 55 g

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det går ihop till en deg.
Grovhacka daimen och tillsätt den till degen. Arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i degen.
Täck två plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i så många jämnstora bollar som du vill ha kakor.
Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur.

lördag 4 april 2020

Massa Påsk Fika Inspiration !

Det närmar sig påsk och jag vet att det ibland kan vara svårt att komma på vad man ska baka och bjuda på till påsk. Därför har jag samlat lite av min påskfika genom åren i detta inlägget :) Hoppas att det kan vara till inspiration för någon iaf! Alla recept finns som vanligt här i bloggen och mer påskrelaterade blogginlägg samt recepten hittar du i detta inlägget.

På bilden syns en påskig tårta med chokladbottnar, färska jordgubbar och oreofyllning, chokladmuffins i siliconkrukformar, påskkyckling donuts, nougatfyllda äggpraliner, påskmuffins med chokladkaniner, ananas och nutella, tårta med massa twix och ägg med päron och after eight fyllningar, äggkycklingar med senapsröra, frusen cheesecake med möss på, fyllda kinderägg med lemoncurd och tryffelchokladkaka.