torsdag 19 december 2019

Snickers Fudge - Busenkel och Supergod!

Gillar man snickers och dessutom fudge ja då tycker jag att man måste prova att göra denna busenkla och supergoda snickerfudge som är gjord på bara 4 ingredienser! Så himla krämig och len förutom själva snickersen då. Perfekt nu inför julbaket men passar lika bra som vilket lördagsgodis som helst egentligen ;)


Recept!


400 g mjölkchoklad
1 msk smör
1 burk kondenserad mjölk sötad (397 g)
2 dubbelsnickers

Skär upp snickersen i några små bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Häll ner i en skål och tillsätt den kondenserade mjölken (det ska inte vara den som heter karamelliserad/dulche de leche utan den vanliga kondenserade söta mjölken). Rör om till en jämn smet och häll upp smeten i en bakplåtsklädd form. Storlek beror på lite hur pass hög du vill att fudgen skall vara, jag använde en brödform ca 10 x 25 cm. Tryck ner bitar av snickers och bred ut till en jämn yta. Ställ in i kylen några timmar och skär sedan upp i bitar, blev 27 stycken i min form 🙂

Orginalreceptet hittade jag i Hannas blogg men har skrivit om det med lite mer info.


Vill ni ha fler tips på olika julgodis som man kan baka så finns det ca 60 olika recept i julgodiskategorin här i bloggen! 


                                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar