torsdag 6 september 2018

STORT FISKKALAS MED HITTA NEMO, HITTA DORIS, FISKAR & HAJAR!

När dottern Nowelia skulle fylla 6 år så ville hon ha ett fiskkalas med Hitta Nemo och Hitta Doris som tema och givetvis så fixar mamma det. I lite mer än ett halvår har vi fixat och trixat inför detta :) Bara att få tag i dessa speciella muggar med en fisk på toppen som visat sig utgå efter att jag köpt några visade sig bli ett väldigt svårt uppdrag att få tag på 20 st så jag blev tvungen att ta hjälp av många vänner från hela Sverige som köpt några här och där så tillslut hade jag mina 20 st glas som passade perfekt till detta kalaset! Barnen fick sen ta med sig dessa hem tillsammans med sin goodiebags.

Vi använde bland annat 75 meter tyg för att klä in partytältet både i taket samt vid väggstolparna, 40 meter  av dessa hade glitterprickar så det gnistrade så fint. Lite annat pyssel vi gjort var att tillverka och måla en stor mata hajen tavla till en lek (80x120cm) med tillhörande fiskar med decopage på, gjorde mindre laminerade A4 bilder med magneter, gjort 2 större hitta Nemo och Doris som jag ritat på fri hand och klippt ut i olika färger i kartong och limmat ihop (ca 40x50 cm), fiskespö av en rundstång målat i 2 färger, gjorde 4 blåa dynor till bänkarna i sidentyg och tappkran som med drickan i föreställde Doris.

Jag bakade dessutom i stort sett allt till dessertbordet förutom godis, popcorn, kex och världens dyraste fisksnacks som jag åkte till Norge för att köpa i pyttesmå påsar, dom smakade iaf som salta pinnar och var jättegoda! Mer bilder från dessertbordet hittar du i detta inlägget!

Lekar vi gjorde på detta kalaset var att mata hajen med fiskarna som vi sågat till och målat själv, fiska i poolen där det fanns fiskar som fastnade på magnetfiskespöna och för första gången provade vi hederlig vanlig fiskedamm vilket såklart var väldigt populärt! Hade lite mindre lekar än vad vi brukar ha men så fanns det lite mer tid till fri lek istället vilket också kändes bra. Alla lekar fanns dessutom i partytältet.

Vill du se ännu mer bilder från detta kalaset så finns det 50 bilder upplagda på min FB sida Millis tårtor och annat.

Kostnad för hela kalaset denna gången blev 4444:- så det var billigare än storasyrrans dinosauriekalas som vi hade för 2 månader sen :) 
För dom som planerar att ha Hitta Nemokalas framöver så får ni gärna kika i listan längst ner över produkterna som är till salu efter kalaset.

Dukningen!

Mer bilder från dessertbordet hittar du i förra blogginlägget eller på Fb sidan. Länkarna hittar du ovanför.
75 meter tyg användes flitigt för att dekorera tältet så här..
Närbild på glittertyget och några av de laminerade bilderna jag gjorde..
Dottern Nowelia i sin Nemo klänning :-)I goodiebagsen som passande nog även dom hade fisktema så fanns det en påse fiskar och hajgodis, kinderägg, Nemo såpbubblor, ödla, hemgjord medalj med tack för att du kom på kalaset och sen fick dom givetvis med muggarna som dom drack ur under kalaset som vi jagade runt över hela landet för att få ihop till alla 20 barn.

Till salu: 
Runda skålar, 20kr styck (har 4st)
Laminerade bilder på olika Nemofigurer (inga magneter), 40kr
Stora pappersdekor med Nemo och Doris ca 40x50cm med supermagneter, 50kr
Takdekor slingriga med Nemo bilder (ej honeycombs), 20kr
Happy Birthday Banner, ca 1 meter lång, 40kr
Hitta nemo/doris vimpel ca 3m, behövs nytt snöre på ändarna, 15kr
5x Tallrikar , 8x muggar,11x servetter, 30kr
Frakt tillkommer om det ska skickas.
Email: tartorochanant@hotmail.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar