måndag 9 juli 2018

STORT DINOSAURIEKALAS

Tänk att för ett år sen så bestämde dottern Meline att hon skulle ha ett dinosauriekalas nästa gång. Vi tyckte då att det var ett helt år kvar och att hon inte behövde bestämma temat redan då men hon fortsatte och höll fast vid temat ett helt år. Så förra helgen var det då äntligen dags för det efterlängtade Dinosauriekalaset i djungeln här i trädgården. Meline som fyllde 7 år har själv varit med och hjälpt mig pyssla massvis och hon har själv bestämt hur allt ska se ut och vad allt på dessertbordet ska smaka osv :)

Det var första gången jag varit med om att alla inbjudna har svarat ja på ett kalas, dock blev det några sjuka med kort varsel men det kom ändå 18 förväntansfulla barn. Så fort alla kommit fick dom börja med att ta på sig dinosauriesvansarna som jag sytt, alla hade gröna svansar utom födelsedagsbarnet som ville vara en röd T-Rex och dessa fick dom sen ta med sig hem. Sen åt vi dinosauriehamburgare och dinosauriefika. Efter det satte lekarna igång, först fick alla en dinosaurieballong runt foten så skulle dom försöka att trampa i sönder andras ballonger för att se vem som hade kvar sin ballong längst (dock spåra detta ur och det kändes som dom bara sprang runt runt för å skydda sig själv och på så sätt klara sig längst), sen fick dom mata dinosaurien genom att kasta in kotletter i munnen på tavlan jag gjort, sen fick dom gräva efter guldklimpar i sandlådan som dom sen fick gå till kiosken och byta in mot sin kalaspåse, och i den fanns det bland annat en penna och ett papper med en annorlunda skattjakt där dom skulle gå en speciell stig för att leta upp dom olika grejerna som fanns på lappen såsom självlysande dinosaurie, fingerkrokodiler och dinosaurieägg med en dinosaurie inuti som växer i vatten så att ägget kläcks. När dom hittat dom olika grejerna så fick dom kryssa i detta på den lappen dom fått. Sen kom en jättestod T-Rex och hälsade på och hade kramkalas med alla glada barn. Och tillsist när det var tio minuter kvar tills kalaset slutade så fick Meline öppna presenterna. Kalaset varade i 2 timmar och det var fullt upp från början till slut, sen en timme efter så hade hon kalas med släkten också så den dagen gick verkligen fort! Nästa år säger hon att hon vill ha ett hundkalas men vi får väl se om hon ändrar sig denna gången..

Pyssel vi gjort är: sytt 20 dinosauriesvansar, sågat och målat en "mata dinosaurie tavla" med tillhörande kotletter, 20 dricksglas med sugrör och namnvimplar, tårtfat och trästubbefat, stubbfat till skålar, popcornställ, inbjudan (som gjordes helt klar för 5 månader sen), servett och bestickhållare i jute, målat guldstenar (guldklimpar), gjort olika skyltar och etiketter i datorn, dinosauriefötter till salta pinnar, blombänkar, 5 meter långt bord och bänkar gjorde vi helt och hållet med motorsågen och givetvis all bakning. 

Många fler bilder från dessertbordet hittar du i detta inlägget! 

För att se måååånga mer bilder från kalaset så hittar du 56 bilder i en egen mapp på min FB sida!

Kostnad för kalaset i år blev 5075kr + 4000kr om man räknar med partytältet + material för bord och bänkar (5 m långt) som vi tillverkade men detta kan vi ju förhoppningsvis använda fler gånger ;)

Om någon själv planerar att ha Dinosauriekalas framöver så tänkte jag därför försöka sälja vidare en del av de grejer jag använt. Jag skriver upp en lista här med vad som är till salu så kan ni väl kontakta mig om ni är intresserad av att köpa något, antingen via PM på FB sidan eller mail (tartorochannat@hotmail.se). Frakt tillkommer om det behöver skickas, bor i Arvika/värmland! ALLT är köpt nytt (eller tillverkat) och använt endast en gång.


Till salu:

* Lövgirlanger, ca 40st, 100kr
* Plastblommor, ca 20 buketter (har 4-5 i varje stor konserv) 200kr
* 2st brickor med massa blad, 40kr
* Dinosauriesvansar 2 st, 60kr/st
* Träbestick 17 skedar, 22 knivar, 30 gafflar, 50kr 
* Jutetyg ca 2,5 m lång, behöver tvättas, 120kr
* Grönt tyg ca 1,6m långt, behöver tvättas 70kr (nypris 300kr)
* Flätad jutetråd med löv 5m, 30kr
* 20st Bestick och servett juteförvaring, 10kr styck
* Dinosaurie 3D stående kakformar, 2 sett 25kr
* 20st popcornstrutar, 40kr
* Dricksglas med jute, 13st, 10kr styck
* 20L små styrolitkulor till svansar eller slime, 80kr (normalt 25kr litern på panduro)
* Klädhängare använd 1 gång, 100kr (ENDAST HÄMTNING)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar