torsdag 15 februari 2018

Glassdessert med kladdkaka, dumleklickar och jordgubbar.

När maken fyllde år förra veckan bakade jag bland annat kladdkaka och rev i bitar och blandade med gammeldags vaniljglass, dumleklickar och jordgubbar i en rånskål med choklad :) Behöver jag berätta att det var väldigt gött! Dock tinade dom frysta dumleklickarna extremt fort å blev kladdiga redan när man skulle lyfta över dom. Hatar å fotografera glass för det måste gå så snabbt så inte glassen hinner smälta, så man hinner inte ta så många kort som man vanligtvis gör. Fast det går ju fortare att bläddra igenom å sortera ut korten förstås ;)


Recept på dumleklickar
100g kondenserad mjölk
100g dumle
50g choklad

Gör så här:
Värm den kondenserade mjölken under omrörning, tag sen av från plattan och lägg ner den hackade dumlen och chokladen, rör om tills den blir len och krämig (bli inte orolig ifall den klumpar sig först, den kommer att bli len efter ett tags omrörning). Låt svalna något innan du lastar över den i en spritspåse, låt svalna ännu mer innan du spritsar ut dom på bakplåtspapper. Förvaras i frysen och tas fram vid behov.

Tips från Milli: Frys ner en plåt i förväg och lägg på bakplåtspappret, spritsa några klickar i taget och skynda dig med att ställa in plåten i frysen några minuter, dom rinner ut fort annars. Det bästa hade nog varit om man kunde stå i frysen och spritsa ;) Upprepa tills du tömt spritspåsen, blir ganska många klickar av denna sats. Dock tinade dom frysta dumleklickarna extremt fort å blev kladdiga redan när man skulle lyfta över dom, stod framme ett par minuter medans jag klickade i glassen osv.

Ideén och receptet på dumleklickarna hämtade jag hos Mitt lilla pyssel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar