torsdag 9 november 2017

2 x Halloweenfest med spindeltema

Nu är det ju några dagar sen vi hade våra två halloweenfester (visade ju hur dessertbordet såg ut i detta inlägget), och jag har äntligen hunnit landa lite och gå igenom och sortera ut alla bilder osv. Det är mer jobb än man tror bara med att sortera ut bilder, förminska, skriva på signatur, komma på vad man ska skriva, ladda upp bilder i olika sociala medier osv. Känns lite som ett halvtidsjobb bara det faktiskt. Men hur som helst så hade vi ju som sagt 2 olika (fast ändå lika) halloweenfester i år, dels så hade vi ju 15 årsjubileum med familjen, sen så hade även barnen en halloweenfest med några av deras närmaste kompisar. 

Då både jag och barnen ÄLSKAR Halloween så går vi "all in" med pynting osv, bara att ställa fram alla halloweensaker tog sammanlagt 10 timmar, sen tog det ytterligare en heldag bara att göra i ordning vardagsrummet och tömma det på alla möbler förutom matgruppen, så soffan, tv´n, soffbord, alla högtalare,  hyllor och tavlor fick åka upp på övervåningen så länge. Sen när den första festen var över var det ju bara att börja städa och diska ur allt för att sen med en gång börja duka upp allt precis som det såg ut innan så att det stod redo för nästa lass med gäster, hade ju festerna två dagar i rad.
Vi gjorde det ju ganska "lättvindigt" och dukade exakt likadant, även dessertbordet såg ut exakt likadant, lagade exakt likadan mat två dagar i rad, alla lekar som vi gjorde ihop med barnen gjorde vi även med dom vuxna bara att vi då försvårade det lite ytterligare med tidsfrist eller la till någon regel som försvårade det lite mer :)


Lekarna vi gjorde i år var att skjuta in pumpor genom häxans mun med en häxkvast, kasta ringar på häxornas hattar, fånga spindlar med en klädnypa utan att nudda tråden samt att sticka in handen i äckliga lådan och plocka fram små spindlar och senare fick dom även gissa på vad dom trodde fanns i dom olika facken. Var verkligen roligt att se barnens miner på hur äckligt dom upplevde vissa grejer, som minigurkor eller nudlar :) Var även några av barnens föräldrar som också ville testa när dom hämtade barnen och dom berättat om allt läskigt och roligt dom gjort =) För er som missat så har jag även tipsat om 30 olika halloweenlekar i detta inlägget!

Fick mycket beröm för all pynting, och många tyckte jag skulle ta inträde så att vem som helst bara få gå in och kolla på allt, har ju masvis av halloweengrejer i varenda rum. Har ju mycket mer halloweensaker än vad jag har julsaker så det förklarar kanske hur mycket man faktiskt gillar halloween. Men det börjar bli rätt slitsamt att bära fram allt å göra i ordning för att sen bara några dagar efteråt ta ner allt igen. Byter ju till och med till halloweengardiner i köket plus vardagsrummet. Och i stora rummet klädde vi in hela väggen med en spindeltapet. Det roliga är över sååå snabbt :( Vi får väl se om jag orkar ta fram allt nästa år när vi sagt att vi inte ska göra någon årlig halloweenfest något mer. Men vi får se om det kanske ändrar sig när det närmar sig, kanske blir det en ny för bara barnen iaf om lusten kommer tillbaka. Just nu är jag helt slut!

På min FB sida kommer jag idag lägga ut 48 nya kort från halloweenfesterna, så kika gärna där för mer inspiration eller för att se hur resten av huset såg ut :)


Denna fina häxa med kompisar är riktigt roliga tycker vi, eftersom dom rör på sig och det blinkar i ögonen och dom har otäcka ljud för sig samtidigt. Våra barn är ju vana dessa och eftersom det kom många små barn på festen så hade jag bestämt att vi inte skulle starta dessa just för att någon kanske skulle bli rädd. Dock sattes dom på ändå på slutet och dom flesta tyckte att dom var häftiga men ett barn blev ledsen och jätterädd men de gick över snabbt och hon berätta att hon ändå hade superroligt på festen så :)

En liten familjebild på mig (med världens största underkjol), min mamma, syster, bror, syrrans son och mina döttrar. Våra respektive var inte med på denna bilden. Ängrar att jag inte tänkte på att ta kort på alla fina barnen på barnens halloweenfest mot denna vägg men så är livet, man kan inte tänka på precis allt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar