måndag 5 september 2016

Vann Scandinavian Cake show - Sweet table - Babyshower

I två månader har jag nu planerat å förberett inför denna tävlingen. Det har pysslats massa då jag själv klippt ut vimplar å limmat ihop och även bakgrunds tavlan och pocornboxar har jag själv gjort samt "menylapappar" och omslag runt chokladkakor osv. Och sen all bakning då! Har haft riktigt otur också då flera dekorationer till tårtan vissnade så jag fick göra om flera (trots att jag gjort dom flera gånger tidigare utan såna problem) men så kom ju dundervärmen och en vän berätta att luftfuktigheten var 98% hög så misstänker det varit boven. Så jag gjorde som sagt om massa i sista stund och visste inte om det skulle hinna torka och hålla sig så jag har varit jäkligt nervös och många sömnlösa nätter och dagar då man går som en levande zoombie har passerats och jag var nära på att avboka allt då jag tyckte det krångla för mycket och inte blev riktigt så bra som jag hade hoppats..! Men då jag lagt ner så jäklans mycket jobb på allt annat så bestämde jag mig ändå för att åka dit och var glad bara jag hade något att ställa fram på bordet typ. Tog 2,5 timme bara att ställa i ordning allt så som jag ville ha det. 

Har besökt Scandinavian cake show i Göteborg (Kungälv) 4 eller 5 gånger tidigare men aldrig tävlat hos dom så nu tänkte jag att det var dags då jag tidigare vunnit tävlingar i Karlstad, Kristinehamn och Oslo. Och med alla problem så trodde jag verkligen inte att jag skulle komma så här långt och tappade både andan och hörseln efter att dom ropat upp "Och vinnaren är..... Marie-Louise Carlmark". Shit! Så jäkla häftigt! Första gången jag tävlar på scandinavians största tårtutställning och JAG VINNER :)))) Så nu var det färdigtävlat på det stället, för har man vunnit en gång så får man nämligen inte tävla något mer, men man får istället ställa ut tårtor på "table of honour" bara för att visa upp. 

Vill också säga ett STORT TACK TILL ALLA SOM RÖSTADE PÅ MIG! 


Här kommer bilder från mitt dessertbord, senare kommer det även ett inlägg med bara tårtan då den har så många detaljer samt ett inlägg med bilder från själva utställningen som varade i två dagar.


På dessertbordet fanns det:
Tårta
Marshmallows
Maränger
Muffins
Cakepops
Godisflaskor
Chokladdoppade popcorn med smarties
Blåbärsdricka i nappflaskor
Oreo dessert
Chokladdraperade oreo med babyfötter
Chokladkakor
Strösselkakor med jordgubbssmak
Spritsade baby kakor2 kommentarer:

 1. Grattis till vinsten. :)
  Hoppas verkligen inte att det är färdigtävlat för dig! Det är bara nästkommande tävling som du inte kan vara med. Sen är det fritt fram igen. :)
  Hälsningar/Tårtdecor/Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ännu en gång! :) Jaha jag trodde det var för all framtid som jag inte fick tävla men då kan jag alltså tävla om 4 år igen då :)

   Radera