torsdag 8 september 2016

Tårta till utställning SCS - Bebisrum

Här kommer ett inlägg med mer bilder på själva tårtan som jag hade med på dessertbordet jag tävlade med på Scandinavian cake show där jag kammade hem första priset :) Temat var ju i år "Babyshower" och jag älskar ju massa små detaljer osv så jag bestämde ganska snabbt att jag skulle göra en tårta som såg ut som ett bebisrum. Alla dekorationer är gjorda i flowerpaste som är en typ av sockerpasta som stelnar så att man kan bygga möbler tex så dom är fullt ätbara. Allt du ser på tårtan och runt om är alltså ätbart, däremot så är det en dummie tårta av frigolit under sockerpastan eftersom man inte får lov att ha med riktiga tårtor på en utställning som varar i flera dagar men man ska göra den som om den vore en riktig tårta så allt runt om och avanpå är alltså ätbart. 

Och jag har haft riktigt otur då flera dekorationer till tårtan vissnade så jag fick göra om flera (trots att jag gjort dom flera gånger tidigare utan såna problem) men så kom ju dundervärmen och en vän berätta att luftfuktigheten var 98% hög så misstänker att det är det som varit boven. Så jag gjorde som sagt om massa dekorationer i sista stund och visste inte om det skulle hinna torka och hålla sig så jag har varit jäkligt nervös och många sömnlösa nätter och dagar då man går som en levande zoombie har passerats och jag var nära på att avboka allt då jag tyckte det krångla för mycket och inte blev riktigt så bra som jag hade hoppats..! Men som mamma säger så är det ju väldigt sällan jag blir 100% nöjd ;)

Hade bland annant gjort ett bord och två stolar men första omgången "vissnade" (när jag säger så så menar jag egentligen att dom mjuknade av luftfuktigheten och rasade ihop efter ett tag) så jag gjorde ett nytt bord samt stolar men även dom visade tendenser på att börja hänga sig. Men som tur är så har jag bra arbetskamrater som snällt lyssnat på alla mina problem och diskuterat fram lösningar och förslag trots att dom själv aldrig arbetat med sockerpasta. Jag hade ju redan gjort en liten prinsesstårta samt ett kakfat med dammsugare, bullar och kakor som var ca 4 mm små och dom ville jag ju väldigt gärna ha med men om jag inte hade ett bord så funderade jag ju på vart jag då skulle placera dom, ville ju inte bara ställa dom på golvet på tårtan. Men då kom kollegan med ett lysande förslag så det fick bli en skänk som matchade skötbordsbyrån och det blev ju kanonbra :) 

Hela dessertbordet finns att se här och det kommer även ett inlägg med bilder från hela utställningen senare. Tar bara lite tid att gå igenom alla bilder ;)
Ännu fler detaljbilder från tårtan finns att se på min Facebook sida!


Alla möbler är handgjorda och ätbara!Kakorna är mellan 4-10 mm "stora" :)1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk tårta! Helt otroligt hur fint detaljerat du fått till allt! Superfint!

    SvaraRadera