lördag 4 maj 2013

Hallonpaj med daimglass

Gårdagens dessert fick bli ihopslängd hallonpaj med daimglass. Halverade receptet och gjorde 2 portionsformar vilket var alldeles lagomt :)


HALLONPAJ
Ingredienser 4 portioner:
• 150 g smör
• 3 dl vetemjöl
• 1 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 krm salt
 
Fyllning:
• 3-4 dl hallon
• 2 msk socker
• 1 tsk potatismjöl
• Till servering:
• florsocker
• vaniljkesella, vispad grädde  eller glass

Så här gör du:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg. Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter. Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används. Låt pajerna svalna något. Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass. Receptet hitta jag på Tasteline

2 kommentarer:

  1. Så gott och glass passar bra till! Ha en fin dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de var inte helt fel ;) Å glass är ju alltid så gott till :))

      Radera