onsdag 29 augusti 2012

Tårt-Dummie till en utställning/tävling KÖK

Hade ju helt glömt bort att visa er denna "låtsastårta" jag gjorde för flera veckor sen. Den är gjord speciellt för en utställning och tävling som Tårtpinglan ska ha i samband med sin flytt till större lokaler. Att jag kallat den låtsas tårta är för att de inte är en riktig tårta utan innehåller en dummie (frigolit). Eftersom jag har ganska långt till Karlstad så ville jag hinna med att göra tårtan så jag kunde lämna den när jag ändå hade ärende dit, från anmälningsdagen innebar de att jag bara hade en vecka på mig och på den veckan gjorde jag dessutom 2 riktiga tårtor + att jag var bortrest 3 dagar (och höggravid på det) så jag är verkligen imponerad över att jag hann med..! Maria som äger tårtpinglan trodde denna tårtan redan var klar när jag anmälde mig men så var de alltså inte, har gått upp klockan 05.00 vissa mornar för att hinna med lite innan dottern vaknar å sen har de blivit en liten stund då och då och även sena nätter!

Tårtan är bara 15 cm i diameter så allt på tårtan är riktigt smått, tex så är spisplattorna 1cm, kaveln 2cm bred, bullarna ca 5mm breda, blomkrukorna 5mm + 8mm breda, kitchen aidén och tårtan ca 3cm hög, skåpluckehandtagen är ca 6mm långa, bananskalet ca 1cm och bagerskan ca 7cm lång så som ni förstår så var de ett riktigt pillerjobb med alla de små detaljerna..

Jag hade så mycket ideer och så mycket mer jag ville göra med tårtan tex en äggkartong, mjölpåse, kokbok, sopskyffel mm men tiden räckte tyvärr inte till och sen tyckte jag ändå de vart ganska mycket på tårtan i och med att den är så liten. I sin helhet och med tanke på den lilla tiden så är jag helnöjd!! Ska bli spännande att få se utställningen och de andra tårtorna och sen givetvis få se vem som vinner :-)

Syns kanske lite halvdåligt men de två stenbårderna längst ner är fyrkantiga stenar medans de ovanför är rektangulära. Sen har jag borstat på svart ätbar pulverfärg för att få de att se mer slitet ut :)

10 kommentarer:

 1. Riktigt fin! Så många detaljer! Förstår precis hur du har det med tidiga mornar och sena nätter för att få något gjort :)

  SvaraRadera
 2. åhhh sååå finn håller tummarna för vinst =)

  SvaraRadera
 3. Gud vilken fin! Vad duktig du är på att göra detaljer!

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är på att göra detaljer!! Den är jättefin!

  SvaraRadera
 5. wow vilken tårta,jösses vilka detaljer och att de är i mini format måste vart riktigt pilligt
  Klockren tårta

  SvaraRadera
 6. Supersöt tårta, tycker du lyckats väldigt bra med ala detaljer! Imponerande att allt är så mini :-)

  SvaraRadera
 7. Åh, detta är en av de sötaste tårtor jag sett! Väldigt kreativt gjort!

  SvaraRadera
 8. Såg bilden här på din blogg för några dagar sedan och blev skitimpad. Blev glatt överraskad när jag gick på Tårtpinglans nyinvigning på Lamberget idag och såg tårtan stå där på bordet :-) Du fick min röst kan jag säga! Lycka till :-)

  SvaraRadera
 9. Den är helt perfekt..
  Håller tummar å tår för att du vinner.

  SvaraRadera
 10. Grattis grattis! Såg din kommentar på min blogg igår ,men eftersom jag inte riktigt vet hur man svararän , så fann jag dej här;)
  Fina tårtor!!

  SvaraRadera