onsdag 1 augusti 2012

Leo´s doptårta (50 pers)

Ni vet dagen efter jag gjorde den stora bröllopsbeställningen till 80 pers så gjorde jag denna doptårtan som är beräknad till 50 personer. Leo´s mamma Linn som beställde tårtan berätta att hon gillade ränderna och skylten jag hade på Minnah´s doptårta väldigt mycket, och utöver de så ville hon väldigt gärna haen bebis med dopklänning, Converse skor och en sån lilja jag hade på Rebeckas doptårta. Tråkigt nog så gick liljan sönder samma dag jag skulle göra tårtan :( Väldigt tråkigt då jag skärt ut och gjort allt på fri hand och den tagit 2 timmar att göra och dels för att Linn så väldigt gärna ville ha en. Skickade sms till henne om detta och hon tyckte inte de gjorde något och var säker på att jag skulle få ihop tårtan bra ändå :) Så störande när de inte blir som man tänkt sig! Denna tårtan tog sammanlagt 16 timmar att göra (2 timmar var ju bara på lijan och helt i onödan) och bröllopstårtorna och cupcaksen jag gjorde dagen före tog ju 18 timmar så som ni förstår så hade jag väldigt mycket den veckan, som tur är gör man ju inte allt på en dag ;) Räknar faktiskt alltid ut på ett ungefär hur lång tid tårtan tagit och antecknar i min tårtbok där de även står hur mycket mousser som gick åt, sugarpaste, smörkräm osv. De underlättar verkligen när man ska göra en annan tårta så kan man bara gå tillbaks och se hur mycket jag använt till den storleken osv.. :)

På söndagen när dopdagen var här så hämtade pappa Björn tårtan och han tyckte den blev kanonfin och var säker på att de andra också skulle bli nöjda trots liljan. Och senare på kvällen fick jag sms från Linn med texten: "Ville bara säga att du är HELT FANTASTISK!!! Vilken tårta!!! Är mer en nöjd å jag kan lova att de inte var sista gången jag beställde en tårta av dig!!! Ett enormt stort tack!!! Jätte god och super super fin!! Mycket uppskattad!". Så de tolkar jag som att hon blev nöjd :-)
Bebisens dopklänning fick matchande spetsvolanger som skylten med datumet i.

Ni har väl inte missat att jag gjort en Steg för steg beskrivning på Converse skor?
Å en bild på liljan som tyvärr gav upp i sista stund :( Vill ändå visa hur den hade kunnat blivit :))
Tårtan bestod av vaniljbottnar och var fylld med Kinderäggsmousse + Ahlgrens bilar fluff

4 kommentarer:

 1. Supersöt! Alltid tråkigt när någon dekoration går sönder, speciellt när man lagt ner så mycket tid. Tyckte i alla fall att tårtan blev hur bra somhelst :)

  SvaraRadera
 2. Verkligen jättefin! Supersnyggt med ränderna och dopklänningen var bedårande!

  SvaraRadera
 3. Ojoj, vilken fantastisk tårta! Alla detaljerna är så precist gjorda! Verkligen imponerande.

  SvaraRadera
 4. En otroligt fin tårta du har gjort. Jag haren frågaoch undrar hur du gör kinderäggsmoussen Jag heter Rebecka och har två döttrar och en son som är beräknad i feb. Både jag och mina döttrar älskar att baka helst tårtor för min del. Jag har nu fått i uppdrag att göra min brorsdotters dop tårta. Har du förslag på vad man kan ha mellan tårtan?

  SvaraRadera