lördag 23 juni 2012

Jordgubbskladdkaka

Igår gjorde jag ju en bröllopstårta och hade inte tid att fira midsommar, men de tog vi igen idag istället och bjöd lite folk på midsommarmat. Vanligtvis brukar vi bara ha grädde och jordgubbar till dessert men sen jag såg att Bagerskan la upp bild på jorgbbskladdkaka så kunde jag bara inte motstå den ideén och satte igång med att baka tidigt i morses :) Tur var väl de för den var riktigt god ihop med vispad grädde =)


Jordgubbig kladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
Knappt 1 liter jordgubbar
1-2 msk socker

Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader. Lika god varm som kall.

6 kommentarer:

  1. mmmm den ser så somrig och en riktig frestelse
    åh nu längtar man till bröllopstårtan

    SvaraRadera
  2. Såg också det receptet hos Bagerskan. Din jordgubbiga kladdkaka ser också jättegod ut!! Får se till att baka en också :)

    SvaraRadera
  3. Jag såg också denna kaka hos Bagerskan och den ser jättegod ut!

    SvaraRadera
  4. Ser jättegod ut, har också spanat in den hos Bagerskan! :)

    SvaraRadera
  5. Härligt att höra att du gillade den!
    Kram Karin

    SvaraRadera