måndag 18 juni 2012

Recept: Vaniljsmörkräm / Jordgubb och lime smörkräm

Får ofta frågan om recept på smörkräm, speciellt nu efter inlägget med tårtan där jag använde jordgubb och lime smörkräm så tänkte de var lika bra att skriva ner de :)
Har provat många olika smörkrämer och även vispat smöret läääänge som många recept kräver men jag föredrar faktiskt att de är lite hårdare och inte så där jättemjuka och fluffiga just för att de är lättare att bygga upp tårtan om den inte skulle vara helt rak ifrån början..

.:Grundrecept Vaniljsmör:.
Räcker till en normalstor tårta

175 gram rumsvarmt smör
350 gram florsocker
1-2 msk vaniljsocker
3 msk kokhett vatten

Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker och vanilsocker och vispa ihop, tillsätt sist de varma vattnet och vispa tills smeten är mjuk och blek i färgen.

Vill man kan man smaksätta smörkrämen med lite essence och kan då variera i en oändlighet, tex jordgubb och lime, gräddkola, tutti frutti, cheescake, apelsin, lakritz, päron, smultron, champange, coca cola mm. Eller så kan man tillsätta kallt kaffe eller kakao för andra smaker. Skriver inga mått på detta då de helt enkelt är lättast att droppa i lite och smaka sig fram :)

Dessa passar även jättebra att spritsa cupcakes med eller varför inte som tårtfyllning i en tårta.

Hade tagit bild på smörkrämen jag gjorde sist men då datorn pajja och vi köpt ny så har jag inga bilder kvar därav de bildlösa inlägget..

3 kommentarer:

  1. För en bra smörkräm vispar jag minst en halvtimme. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet! Det här med inte helt raka tårtbottnar känner man ju igen så receptet kommer väl till användning ;)

    SvaraRadera