fredag 15 juni 2012

Student tårta till 2 studenter!

Igår tog min bror + styvbror studenten och mamma frågade för länge sen om jag orkade göra en tårta tills då med tanke på att hon vet att vi har så mycket för oss i och med flytten och alla andra beställningar osv. Men ens bror tar ju bara studeneten en gång så självklart måste man ställa upp =) Är faktiskt min första studenttårta och har länge varit sugen på att göra just en studentmössa även om de allra flesta faktiskt också gör de... De tyckte tårtan var jättefin och jag vågade mig på att prova helt nya fyllningar så man är alltid lite nervös över vad folk ska tycka och om de ens passar ihop. Men brorsan var snabb med att säga att den var jättegod och då han inte är speciellt glad i såna här typer av tårtor så tar jag de som ett väldigt bra betyg :) Givetvis fick jag massa beröm även av de andra gästerna :)) Tårtan är väldigt stor och är gjord av en 30 cm form och var beräknad till 28 pers, vi var 26 personer och de blev en bra bit över, kanske för att alla nyss ätit mat :))

 
Tårtan bestod utav vaniljbottnar
Gräddnougatmousse & glasscreme + skivade färska jordgubbar
Spacklade med jordgubb och lime smörkräm
Täcktes med sugarpaste
Brorsan Chrille + styvbror Dennis
Är ju 7 år sen jag tog studenten men blev förvånad över vad avanccerat allt har blivit sen dess. Se bara på årets studentmössor med massa bling bling och inristad text och ännu mer bling på baksidan till och med..! :) Undrar hur mössorna ser ut om 10 år, de finns väl inte ens en vanlig traditionell studentmössa då ;)

7 kommentarer:

 1. Väldigt vackra studenttårtor!

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Smörkrämen lät spännande, kommer receptet på bloggen? ;)

  SvaraRadera
 3. Väldigt fint dekorerade! Svenskt, studentigt & somrigt :)

  SvaraRadera
 4. Jättefin tårta med dekorationer

  SvaraRadera
 5. superfina och låter riktigt gott

  SvaraRadera
 6. Jag har också gjort min första studenttårta i år, men även vi har lite datorkrångel så bilderna har inte kommit längre än in i kameran. Typiskt! Glad sommar!

  SvaraRadera
 7. Djupt imponerad, kollat runt lite på nätet efter olika varianter och denna är lätt den snyggaste! Stilrent :) ska baka två student tårtor nu kommande vecka

  SvaraRadera