söndag 1 april 2012

Modelleringskurs människor

Igår äntliigen kom dagen som varit bokad i flera månader, nämligen dagen då jag skulle gå min första riktiga kurs :) Har ju innan bara gått på en minikurs i Göteborg med Karen Davies. Denna gången hölls tårtkursen på svenska av Maria på Tårtpinglan i Karlstad. Hade bara 16 mil tur och retur och de är nog de närmsta man kan komma när man bor mitt ute i ingenstans ;)

Kursen skulle vara mellan 9.30-16 (inkl lunch) men jag var där redan vid nio och hann bekanta mig med de andra som redan var där :) Sen fick vi lära oss att modellera 3 olika sorters människor och de var verkligen jättekul och jag lärde mig en hel del trots att jag modellerat människor tidigare. Men mot slutet blev de väldigt stressigt och shit vad tiden flög iväg, kom inte därifrån förens 16.40. Var inte hemma förens 18.15 och då var jag bra sleten, inte van att gå upp vid sju men gud så gott jag sov i natt ;)
Helt klart en mycket spännande och lärorik dag, tack Maria för alla knep och trix! Blir garanterat inte den sista kursen :-)

Nu bjuds de på MASSA bilder, hoppas ni står ut med de ;)

Här är en samlingsbild på de människorna jag gjorde =) Var lite knappt om tid och man hade velat göra vissa saker lite bättre och mer detaljerat men jag är nöjd för att ha jobbat i racerfart ;) 3 figurer på 6 timmar är inte dåligt...
Här är ett kort på hur kurslokalen såg ut, togs innan folket hade satt sig ;)
Här är bilder på nästan alla figurer tillsammans. Så himla roligt att se att trots att man följt samma modell så var de ingen som var exakt lika, alla gjorde sin lilla touch och satte dit nått extra på tex haklappen, tröjan eller gjorde en långhårig hund osv. Jättekul att se och jämföra :)
Här är min söta gammelmormor. Tröjan är i cerise, en superhärlig färg men tyvärr gjorde den sig inte bra på kort. Lådan är en frigolitkub och de var väldigt svårt att klä den när man inte hade något att "limma" fast den med men tillslut gick de någorlunda iaf :)
Närbild på gammelmormors ansikte! Man tror att de ska vara enkelt att måla ögonbryn men bara de är en konst för sig, hehe :)
En glad liten kille.. Rund och go :)
Står på knäna och håller sin hund i koppel :)
Så ser dom ut bakifrån.

Och sist ut blev en liten tjej som sitter på pottan :) Fast de var den första figuren vi gjorde på kursen. De flesta gjorde även en nalle men de kände jag att jag hade full koll på och ville ha en liten pause så jag gjorde en nappflaska och tog mit lite godis istället ;)

8 kommentarer:

 1. Oj så roligt det verkar ha varit! Skulle också gärna gå på modelleringskurs och få veta alla bra tips och trix, ibland blir man lite trött på att bara lära sig genom försök och misstag... Fina figurer du gjorde!

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Kom bara in på din blogg av en slump:) letar efter chokladprovning till min systers möhippa. Då såg jag att du har en dotter som heter Meline precis som min dotter heter som också föddes förra året;) vilket sammanträffande. Hur valde ni det namnet? Nyfiken..

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
 3. Vilka fina figurer, vill också kunna göra så fina !!

  SvaraRadera
 4. Tack vad gulliga ni är :) Ja de var verkligen jätteroligt!

  Anonym-sofia:
  Var en tjej i mitt handbollslag för hundra år som som hetter Meline och har alltid tyckt de varit så fint. Sen hade vi bestämt oss för att ha ovanliga namn på barnen så Vi bestämde ganska direkt jag fick reda på graviditeten att om de blev en tjej så skulle hon hete de. Hur kom de sig att ni valde de namnet till eran tjej?

  SvaraRadera
 5. Dina modelleringar är jättefina!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att lära sig något nytt, dina figurer är superfina.Jag har också gått på kurs hos Maria. Visst är hon jätteduktig!

  SvaraRadera