lördag 14 april 2012

3D Blixten McQueen tårta (2)

Har nu tappat räkningen på hur många tårtor med Blixten McQueen jag gjort men i torsdag gjorde jag iaf min andra 3D tårta med blixten :) Min första kan du se här! Vill helst inte göra likadana tårtor, man vill ju alltid göra något nytt eller något annorlunda men då Sebastians pappa ville ha just en sådan tårta så fick de bli så =) Lite ändringar gjorde jag dock jämfört med den första såsom ej inskärningar vid däcken (de syntes ju knappt förra gången och kändes nästan onödiga), gråa sidorutor, färre och tjockare rutor bak, inrispad huv, namnändringsplats osv. Dock är tårtan ganska stor, gjord i en 30cm form och är 15 sm hög så jag var tvungen att kavla ut 2kg SP vilket blir ca 90x80cm stort (gissar jag på), brukar alltid få hjälp av sambon med att lyfta över locket då de blir så stort men denna gången var han och lilltjejen iväg på äventyr så jag fick trixa och konka på den själv därav blev de en del tråkiga sprickor. Men pappan och hans vän som åkt i en timma för att komma hit och reste ända från Norge verkade superlyckliga när de hämtade tårtan igår och de var säkra på att Sebastian skulle bli helnöjd, fast de var osäkra på om han skulle vilja skära i den ;)

Tårtan är fylld med chokladmousse och jordgubbsmousse.

11 kommentarer:

 1. Verkligen jättefin, jag förstår att han var nöjd!

  SvaraRadera
 2. Grym tårta! :) Jag brukar rulla upp den utkavlade sockerpastan på kaveln och sedan rulla ut den över tårtan, förr lyfte jag över med händerna, men så mycket smidigare att rulla den runt kaveln :)

  SvaraRadera
 3. Wow! den är superfin!
  Ingen tvekan om att födelsdagsbarnet måste blivit hur nöjd som helst med denna, men den kanske hamnade på hyllan med prydnadsbilar istället för i magen ;)

  SvaraRadera
 4. Jättefin,gjorde faktiskt min första blixten mqueen tårta i förrgår.

  SvaraRadera
 5. Vilken grym tårta, skitsnygg!!! Gillar verkligen såna här 3D-tårtor, kan tänka mig att han blev nöjd :) 2 kg SP, det blir väl hur stort som helst så jag förstår att du hade problem... :D

  SvaraRadera
 6. Tusen takk for en utrolig råtøff kake. Den ble en stor hit i barneselskapet:
  ) Sebastian "Cars tårtan"

  SvaraRadera
 7. Hej,

  Shit vilka snygga tårtor du gör! Skickade ett mail till dig för ett par dagar sedan angående en bröllopstårta. Vill du kika på det och återkomma till mig! :) Mvh// Karolina

  SvaraRadera
 8. Tack för alla fina kommentarer!! =) Åh vad bra att tårtan blev en hit på kalaset :)

  Karolina: Kom hem från Hellas sent igårkväll så har inte hunnit kolla mailen än men ska göra de strax :)

  SvaraRadera