fredag 24 februari 2012

Hallonbrownies

Nu har jag faktiskt haft nästan 2 veckors paus från bakandet. De beror dels på att jag haft tårtbeställningar varenda helg detta året, varav vissa veckor har jag haft flera, bara de tar en himlans massa tid och orken tog fort slut. Sen så är inte bebisen så liten längre och kan ligga still i babysittern medans man bakar, nej nu är hon snart 8 månader och är precis överallt, är inte lugnt en sekund så de är svårt både att orka med och framförallt hinnas med ;)
Men nu när de varit så fint väder och fredag och allt så kom baklusten över mig :-) Ska dessutom ha gäster i helgen så tänkte jag ville prova att baka något nytt. Och detta var verkligen ett experiment-ihopblandning som blev hur gott som helst.






Milli´s Hallonbrownies

100g hasselnötter
150g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Creamecheesetäcke
200g cream cheese (typ phiadelphia)
1 ägg
1/2 dl socker
1msk mjöl
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 150grader. Smörj och mjöla en bakform på ca 20x35cm.
Smält smöret och häll i kakaon så de löser upp sig, ställ åt sidan för att svalna medans du gör de andra momenten.
Hacka nötterna lite löst, de ska alltså vara ganska grova bitar.
Vispa ägg och socker poröst, rör ner chokladblandningen, mjöl blandat med bakpulver och nötterna och vänd med en slickepott.
Bred ut smeten i långpannan och börja med creamcheestäcket.
Vispa ihop alla ingredienserna till creamcheestäcket förutom hallonen. Häll smeten ovanpå browniesén, rör runt med en kniv lite så de blir ett marmorerat mönster och tryck i hallonen.
Ställ i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. (jag höjde tempen till 175 grader de sista 10 minutrarna) Stickan ska vara lite, lite kladdig så att den inte blir för torr.
Låt kallna och skär sedan upp den i rutor och servera som den är eller eventuellt med grädde eller glass.

4 kommentarer:

  1. De ser verkligen jättegoda ut!!

    SvaraRadera
  2. mmm de ser verkligen goda ut!

    SvaraRadera
  3. Det ser gott ut! Jag gjorde något liknande för ett tag sedan. Hallon och choklad är ju en oslagbar kombination!

    SvaraRadera