onsdag 19 juni 2024

Tårtöversikt 24


I kategorin "Tårtor" i bloggen finns det i dagsläget 356 olika inlägg 🎂 Ni som följt min blogg och FB sida länge minns kanske att jag brukar lägga upp en tårtöversikt över dom senaste 10 täckta tårtorna jag gjort?! Eftersom jag inte bakar så mycket tårtor nu för tiden så har det därför dröjt väldigt länge innan jag kommit upp i 10 tårtor. Men kände att det var väldigt länge sen jag visade er en tårtöversikt så jag visar härmed dom 6 senaste tårtorna jag gjort, varav den längst upp till vänster gjordes 2022 och den senaste tårtan längst ner till höger gjordes i år 2024 🎂


Vill du se dom andra översiktsbilderna så hittar du dom här


Följ gärna min FB sida för mer inspiration 🧁🍪🍧

tisdag 11 juni 2024

Alkoholfria Godisdrinkar ala Pinchos

Både jag och barnen älskar dom snygga alkoholfria drinkarna man kan köpa på Pinchos och jag har länge tänkt att jag velat testa mig fram och göra liknande drinkar. Sagt å gjort, tillslut blev det mycket blandande fram och tillbaks innan vi hitta dom perfekta recepten. Får det lov att vara en Fizzypopdrink eller syrlig hallondrink med sura jordgubbsremmar 😋🍓🥤 Båda är supergoda och jag har svårt att bara välja en av dom. Nu funderar jag redan på hur nästa drink ska se ut, för visst är det tusen gånger roligare att bli serverad en snygg drink, dessutom ett bra sätt att få barnen att frivilligt dricka mer under varma sommardagar!

Har ni någon snygg och god drink att tipsa om?


Så ser flaskorna ut som jag köpte på dollarstore. Fick hjälp utav äldsta dottern att blanda ihop.

RECEPT FIZZYPOP DRINK: 

1 msk Rasberry sour, 1,5 msk citronjuice, 2 msk Fizzy candy sour, 1 msk blue curaco, sprite, fizzypop godis till dekorering  och isbitar

Gör så här: Fyll ett glas med isbitar, häll i citron, rasberry sour, fizzy candy sour och fyll upp glaset med sprite, häll sist på curacon och dekorera med godisflaskor och servera.


RECEPT SYRLIG HALLONDRINK: 

1 msk citronjuice, 1 msk Apple sour, 2,5 msk Rasberry sour, sprite, röd progel/pastafärg, sura jordgubbsremmar till dekorering och isbitar

Gör så här: Fyll ett glas med isbitar, häll i citron, Apple sour, Rasberry sour och fyll upp glaset med sprite, blanda en halv äggkopp med sprite och röd pastafärg och häll på lite mot slutet, dekorera med godisremmar och servera.


 Följ mig gärna på FB för mer smarriga tips! 🍹🎂

torsdag 6 juni 2024

Glassig sommarpresent



Dessa glassiga sommarpresenter gjorde jag häromdagen för att ge bort till snälla grannar 🍧🌞🎁 Dom innehåller rosa glasstrutar med hallonsmak, glasskopa, minimaränger och vit/rosa hjärtformade marshmallows. Dom passar ju jättebra att ge bort som present även till fröknar vid skolavslutningar tex, eller så har jag många mer tips på andra unika presentinslagningar med olika teman här.

Följ mig gärna på FB för mer tips 🍦🎂🥮

måndag 3 juni 2024

Citronmumskaka

Ni vet brun chokladig kärleksmums som är så gott... Nu har jag även testat att göra motsatsen, en supergod och frisk citronmumskaka där glasyren runnit ner i massvis av hål i kakan vilket då gör den extra saftig. Den var verkligen underbart god och uppskattades av många här hemma och det som blev över frös jag in, vilket fungerar alldeles utmäkt så har man fika att ta fram när man får oväntat besök 😎🌞😋 Jag använde Rudwall Semlans recept men gjorde en dubbelsats för att kunna göra den i en långpanna (klicka på bilden nedan för att se bilden större som jag klippte ihop).



 Följ mig gärna på FB för mer tips 🎂

Vill du se andra övriga bakverk jag gjort så hittar du i dagsläget 232 inlägg i denna mappen!