Från min barndom så minns jag att farmor ofta bakade kokostoppar samt hasselnötskakor vilket jag tyckte var sååå gott! Men jag har inte ätit dom på väldigt länge och mina barn har aldrig ätit det så då testade jag att baka en egen variant av chokladdoppade spritsade hasselnötskakor och dom blev oerhört populära här hemma så jag fick skynda mig att kasta in ett gäng i frysen ;)
Recept!
(blir ca 40 stycken kakor)
200 gram hasselnötter
100 gram smör
2 dl socker
2 stycken ägg (M)
Hasselnötter till dekoration
200 gram mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
(blir ca 40 stycken kakor)
200 gram hasselnötter
100 gram smör
2 dl socker
2 stycken ägg (M)
Hasselnötter till dekoration
200 gram mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, lägg ut bakplåtspapper på två plåtar.
Smällt smöret.
Mal hasselnötterna och blanda ner socker, ägg och tillsist smöret. Blanda runt ordentligt med slev.
Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll ca 2 cm öppning, spritsa ut små klickar och tryck i en hasselnöt i varje topp, grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Lossa kakorna när dom svalnat.
Smällt chokladen och blanda ner oljan och rör runt så den blir mer lättrinnande. Doppa kakorna och låt stelna på plåten med bakplåtspappret.
Smällt smöret.
Mal hasselnötterna och blanda ner socker, ägg och tillsist smöret. Blanda runt ordentligt med slev.
Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll ca 2 cm öppning, spritsa ut små klickar och tryck i en hasselnöt i varje topp, grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Lossa kakorna när dom svalnat.
Smällt chokladen och blanda ner oljan och rör runt så den blir mer lättrinnande. Doppa kakorna och låt stelna på plåten med bakplåtspappret.
Vill ni se fler kakor jag gjort så hittar du 147 inlägg här!
Följ gärna min FB sida för fler smarriga tips!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar