Recept
300 gram mjölkchoklad
12 mjuka tacobåtar (Stand ´n stuff mini)
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
0,5 tsk vaniljsocker
225 gram Daimkulor (en påse)
1 msk rapsolja
Hallonsylt
Gör så här:
Börja med att smälta 100 gram choklad och pensla insidan av båtarna och låt stelna i kylskåpet.
Vispa vaniljsocker och grädde hårt och vänd ner den kondenserade mjölken och tillsätt alla daimkulor (förutom 36 stycken som sparas till garneringen), vänd runt ordentligt.
Häll i glasssmeten i en spritspåse med en stor tyll (ca 2cm öppning för annars fastnar daimkulorna där). Spritsa i en sträng i varje båt. Skeda på en hallonsyltskåra i mitten och spritsa sen på ett nytt lager glassmet ovanpå. Frys in i minst 2,5h.
Smällt 200g choklad och blanda in rapsolja så blir den mer lättrinnande. Doppa en båt i taget och ställ på ett droppskydd under tiden du gör nästa glassbåt, dekorera med 3 daimkulor direkt för den stelnar fort.
Ställ in glassbåtarna i kylen igen i cirka 1h. Ät och njut :)
Vill du ha mer svalkiga glassrecept så hittar du dom här 🍨
Följ mig gärna på FB 🎂
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar