måndag 24 maj 2021

Milli´s Ballerinagrottor och Syltgrottor

Häromdagen hittade jag en spännande flaska på affären med ballerinafyllning som jag var tvungen att köpa (trots att den var väldigt dyr) för att testa i bakning. Jag hade massvis av idéer men bestämde mig för att göra Ballerinagrottor, alltså som vanliga syltgrottor men med Ballerinafyllningen och dom blev supergoda! Skulle kunna äta hela fatet på en gång ;)

Milli´s Ballerinagrottor

Receptet räcker till 27 stycken (i minimuffinsformar)

Du behöver: 1 dl socker, 4,5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 220 gram smör/margarin, 1 flaska ballerinafyllning.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader och ställ upp alla minimuffinsformar i en muffinsplåt för minimuffins. Blanda samman alla ingredienser snabbt i en matberedare (går att tillsätta mer smör om man tycker det behövs), ställ in degen i kylskåpet ca 20 minuter. Rulla bollar av degen och lägg en i varje muffinspapper, tryck ner en grop antingen med fingret eller med nått passande handtag med rund ände, fyll groparna med ballerinafyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna! Kakorna håller ihop väldigt bra och fungerar även att frysas ner.

Man kan även göra syltgrottor utefter detta receptet, bara byt ut ballerinafyllningen till hallonsylt. Jag gjorde hålet med en juicepress denna gången för att få ett snyggt stjärnmönster som tyvärr inte syntes lika tydligt efter gräddningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar