Om någon själv gjort såna här och har tips så tar jag tacksamt emot :)
Försök nummer 2 (dom blåa) samma recept men vispade längre och det blev lite bättre iaf men ska nog prova ett recept med sockerlag också. Jag gjorde dock misstaget att glömma dessa framme och dom var slut på bara några minuter, väldigt konstigt och barnen var tydligen oskyldiga ;) Tur att barnen inte är lika kräsna på utseende som sin mamma ;)
Grundrecept enligt fransk kallvispad metod.
Ca 20 st
2 äggvitor
4 droppar pressad citron
1 dl socker t ex strösocker, farinsocker, ekologiskt rörsocker eller ljust Muscovadorösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 100° (gärna varmluft). Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa smeten blank och styv.
Klicka eller spritsa ut smeten på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 30-60 minuter tills marängerna känns lätta och släpper bakpapperet. Stäng av ugnsvärmen, öppna ugnsluckan och låt marängerna stå kvar ca 60 minuter.
Receptet med massa bra tips hitta jag på denna länken!
Man kan även göra hallonmaränger genom att byta ut en del av sockret mot smaksatt hallonflorsocker. Jag gjorde en sats på 5 ägg, 10 citrondroppar, 2 dl socker + 0,5 dl smaksatt florsocker. Blev 106 stycken maränger (3 plåtar), stekte dock längre tid i ugnen än vanligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar