onsdag 25 oktober 2017

Chokladbollsspindlar till Halloween

Härom dagen gjorde jag dessa godingar, dom var väldigt pilliga att göra men sååå goda :) Vem tycker inte om chokladbollar lixom, och att få göra dom i en annorlunda och rolig form gör det ju dessutom bara ännu bättre =)

Recept till 20st spindlar

  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1dl kakao
  • 4 msk starkt kaffe
  • Salta pinnar
  • 450 gram choklad
  • Mini smarties
  1. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, kakao och havregryn i en bunke.
  2. Tillsätt sist kallt kaffe och rör runt. Om degen känns lös så kan den stå i kylskåpet en stund innan man går vidare till nästa steg.
  3. Forma degen till små bollar i två olika storlekar.
  4. Smällt 50 gram choklad och låt svalna lite.
  5. Dela salta pinnarna, jag delade en pinne så det blev 4 små bitar men det beror ju på lite hur stora spindlar man gör. Mina var förhållandevis normalstora, lilla kulan ca 2cm & stora kulan ca 3cm.
  6. Ta en liten bit saltpinne och doppa i chokladen i båda ändarna och trä in genom kropp och huvud. Detta för att förstärka så att dom håller ihop sen när chokladen stelnat. Sen doppar man mer saltpinnar i ena änden och trycker in i kroppen där man vill ha benen. Låt sen svalna i kylskåp så dom är riktigt kalla och hårda, gärna över natten.
  7. Smällt 400gram choklad och låt svalna lite, doppa en spindel i taget med hjälp utav 2 gafflar och skaka av överflödig choklad och lägg sen över på ett galler med bakplåtspapper under eftersom det ändå kommer droppa lite.
  8. När du doppat alla spindlarna i choklad så är det lätt att trycka dit mini smarties-ögonen i chokladen som ännu inte hunnit stelna.
  9. Tadaa så är det färdigt =) Fungerar bra att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar