Tog lite bilder och klippte ihop så ni ser steg för steg hur jag gjorde!
DAMMSUGARE KLADDKAKA
(avlång limpform)
200 g smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
(avlång limpform)
200 g smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
DAMMSUGAREFYLLNING
300 g smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 liter småkaks och sockerkakssmulor
Arraksarom efter smak (Jag hade 3,5 tsk)
Ett marsipanlock
100 g mörk choklad (Jag hade 150 gram)
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en bunke o blanda alla ingredienser till kladdkakan.
Grädda i ugnen ca 20 minuter. (För mig var den dock helt flytande efter 20 min och tog 40 miuter så man får ha lite koll)
In i frysen en stund. (Eller svalna helt om man har tid)
Vispa upp smör, florsocker, kakao och vaniljsocker. Vänd ner sockerkakssmulor o arraksarom.
Rör om.
Bre på kladdkakan. Lägg på ett marsipanlock.
ta ett bakplåtspapper som mall till den smälta chokladen som ska vara i sidorna.
Häll mörk choklad i sidorna på kladdkakan.
Hittade orginalreceptet hos Sweet and simple.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar