Detta kallar jag verkligen CHEESECAKE som lixom ser ut som en ost ;)
Frusen cheesecake med citron
200 gram philadelpia ost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 msk pressad citron på flaska
(gul gelefärg)
(gul gelefärg)
225 g digestivekex
75 g smör, smält
Du behöver en form med löstagbar botten. Kör kexen i matberedare tills du har smulor. Tillsätt smöret och kör lite till. Pressa ner i din form, i ett jämnt lager.
Rör osten, äggulorna, sockret, vaniljsockret och citronskalet till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten.
Tina i ca 15-20 minuter före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar