fredag 19 december 2014

Daimfudge


Gjorde lite Daimfudge idag innan jag skulle till jobbet och hade inte tid att vänta på att den skulle stelna helt men den var verkligen god =) Var första gången jag gjorde fudge faktiskt! Gjorde 2 olika sorter men den andra får ni vänta några dagar på :)

Daimfudge 
Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x daim

Gör så här :

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.

Receptet hitta jag på jennys matblogg genom google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar