RECEPT
Receptet hitta jag hos Bakverk och Fikastunder. Om du dubblar receptet så passar det perfekt för en 20 centimeters form. Jag gjorde 2,5 sats och då räckte de till min kvadrat på 20 cm och en liten rund på 12cm. Passade jättebra ihop med Algrensbilarfluff och Jappmousse =)
125 g mjukt smör
175 g socker
2 st ägg
2 st mosade bananer
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g mjöl
Vipsa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör i de mosade bananerna. Lös upp bikarbonaten i den kokande mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölkblandningen och mjölblandningen i smeten. Grädda en 20 cm kaka (denna kaka blir inte så hög och kan endast delas på mitten) i 40 min i 180 gr eller en 15 cm kaka i ca 50 min i 180 gr.
Jag har sett det förrut i banankaka (mindre tydligt dock eftersom jag alltid gör choklad-banankaka) och har fått för mig att det liksom är "fröna" som är i mitten på bananen som blir sådär efter att ha varit i ugnen. :)
SvaraRaderaHmm jag tycker det ser helt OK ut =)
SvaraRaderaKramkram
Ja så är de säkert, tänkte inte på fröna ;)
SvaraRaderaBit i en banan, lagg den at sidan en timme eller sa och titta sen pa bananen sa ser den likadan ut som din kaka. Det ar fron och fibrer som gor att den ser ut sa har. Ar precis som det ska vara! Prova att lagga till 1tsk citronsaft i smeten sa kommer den smaka mycket battre (och frona kommer blekas lite i farg).
SvaraRaderaDet här receptet brukar jag också använda, mitt bästa banancupcakerecept. Och jo, prickarna skall nog finnas där! :)
SvaraRadera