onsdag 15 juni 2011

Amerikanska cookies med Non-Stop

Hade lite tid över och kom på att jag borde ha några kakor att bjuda på framöver.. Har haft ett rör länge med nonstop och har varit sugen på att göra nonstop kakor men så har de inte blivit av förens i förr går.. Åh så har man alltid beslutångest när man ska välja ut ett recept och trots att jag hitta ett så bytte jag ut hälften av mandeln + nonstop mot chokladkulor med jordnötter. Att man aldrig lyckas följa ett recept haha ;)
Receptet nedan är alltså mitt omgjorda recept och inte orginalet...



.::Recept::.

2 ägg
5 dl vetemjöl
200 g smör, margarin
3 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
75 g hackad mandel
75 g milk choklate peanuts (ungefär som m&m)
1 rör Non Stop (48g)

Vispa smöret och sockret poröst och tillsätt därefter äggen och vispa samman. Grovhacka mandeln och cirka hälften av Non-Stopen. Blanda vetemjölet, vaniljsockret, birkarbonaten och saltet och rör i hacket. Blanda mjölblandningen med äggsmeten och arbeta samman en deg. Rulla stänger och dela degen i cirka 30-35 stycken bitar (beroende på hur stora kakor du vill göra). Rulla bitarna till jämna kulor och lägg sedan ut dem på bakplåtsklädda plåtar, men tänk på att inte lägga dem för tätt då de flyter ut något i ugnen. Platta ut dem för hand och stick i några Non-Stops, låt dem grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.

2 kommentarer:

  1. Jättefin bild du tagit :)! Måste bara berömma det också! Sedan kakorna, de ser jätte goda ut också :D

    SvaraRadera