För några veckor sen blev jag bjuden av en vän på såna här kokosflarn med citronsmörkräm och tyckte dom var så himla friska, syrliga och jättegoda att jag var tvungen att be om receptet. Så nu har jag testat att baka dom själv och hela familjen gav dom också väldigt högt betyg som tur var 😋 Gjorde en dubbelsats på en gång så dom flesta fick åka in i frysen och väntar på att man får besök. 🍪🍪🍪
Fler goda kakor som jag gjort hittar du i skrivande stund bland mina 154 stycken olika kakrecept här 🍩
RECEPT
(En dubbelsats räckte till 25 stycken fyllda flarn och 7 stycken enkla flarn)
Ingredienser kokosflarn
50 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos
1 ägg
Ingredienser citronsmörkräm
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Zest från 1 citron (Milli tog även några droppar citron)
Gör så här, kokosflarn
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen.
3. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.
4. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Gör så här, citronsmörkräm
6. Blanda ihop smöret och florsocker.
7. Vänd ner äggulan, citronzest, (lite citronsaft om man vill) och vaniljsockret och rör om.
8. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
Går att frysa in!
Receptet hitta jag på Hannas Bageri.
Hon har även ett liknande recept med rabarbersmörkräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar