Picklad rödlök recept!
Ingredienser
2
rödlökar
1
dl
ättiksprit 12 %
2
dl
strösocker
3
dl
vatten
Gör så här
1.
Skala och skiva rödlöken tunt, för hand eller med en mandolin. Lägg löken i väl rengjorda burkar med lock.
2.
Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör runt tills sockret har löst sig.
3.
Låt lagen svalna något och häll den sedan över löken i burkarna. Låt
kallna och ställ i kylen minst en timme innan servering.
Kockens tips
• Ju längre löken får stå och dra, desto finare färg och godare smak får den.
• Picklad rödlök håller minst en vecka upp till en månad i kylen. Använd alltid rena redskap när du tar av den.
• 1-2-3-lagen fungerar lika bra till andra sorters grönsaker till exempel morot eller blomkål.
• Om du vill ha lite mer sting på löken kan du tillsätta skivad chili.
• Picklad rödlök är gott till allt från hamburgare och tacos till grillat kött och matiga sallader.
Receptet hitta jag på recept.se
Picklad gurka recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar