onsdag 16 juli 2025

Picklad rödlök och picklad gurka

Det här hör väl egentligen inte till temat bakning och borde kanske inte finnas i min blogg... Men jag har i år för första gången någonsin testat att göra både picklad rödlök och picklad gurka vilket var superenkelt att göra och väldigt gott! 🧅 Jag kommer absolut vilja göra detta fler gånger och för att kunna hitta mina egna recept lättvindigt så googlar jag alltid min blogg och det jag vill hitta vilket är det snabbaste sättet att få fram mina recept på bland över 1200 olika blogginlägg. Så därför får denna vara med här iaf. Men nästa gång kommer det nog ut recept på en ny kaka så håll utkik 😎



Picklad rödlök recept! 

Ingredienser

2 rödlökar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
 
 

Gör så här

1.
Skala och skiva rödlöken tunt, för hand eller med en mandolin. Lägg löken i väl rengjorda burkar med lock.
2.
Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör runt tills sockret har löst sig.
3.
Låt lagen svalna något och häll den sedan över löken i burkarna. Låt kallna och ställ i kylen minst en timme innan servering.

Kockens tips

• Ju längre löken får stå och dra, desto finare färg och godare smak får den.
• Picklad rödlök håller minst en vecka upp till en månad i kylen. Använd alltid rena redskap när du tar av den.
• 1-2-3-lagen fungerar lika bra till andra sorters grönsaker till exempel morot eller blomkål.
• Om du vill ha lite mer sting på löken kan du tillsätta skivad chili.
• Picklad rödlök är gott till allt från hamburgare och tacos till grillat kött och matiga sallader.

Receptet hitta jag på recept.se 


 Picklad gurka recept!

 

  • gurka 1 stycken
  • strösocker 0.5 deciliter
  • ättika 1 deciliter
  • vatten 1 deciliter
     
     

    Gör så här

    1
     
    Skiva gurkan tunt
     
    2

    Blanda samman vatten, socker och ättika. Rör tills ingredienserna löst upp sig. 

    3

    Lägg ner gurkan och låt stå ett tag. Ju längre desto godare!

    Receptet hitta jag på vinochmatguiden

  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar