torsdag 2 januari 2020

Nobel Glassbomb som Nyårsdessert

På nyårsafton var vi 20 personer inklusive 8 barn som träffades och åt supergod tre rätters, och jag fick äran att stå för efterrätten. Vet att många i detta gänget är kräsna så jag kom ganska snabbt att tänka på denna desserten som jag hade ätit på en Nobelmiddag med LC för några veckor sen, den har serverats på riktiga Nobelmiddagen för några år sen och receptet fanns med i Nobelboken. Det är en mäktig å avancerad glassbomb med väldigt många olika moment som att koka sockerlag till 123 grader och sen vispa till en viss temperatur och sen har jag även vispat marängsmet till 63 grader som även den skulle vispas tills den blivit rumstempererad och kokat egen hallonpuree osv. Tog sammanlagt 6 timmar att göra men det var det värt med tanke på allt beröm den fick :)
För er som undrar vad den innehåller så är det vaniljparfait och hallonparfait som serverades på en havrebotten med massa färska hallon och halloncoulis (sås). Köpte även med ett bigpack glass, maränger och chokladsås som blev populärt bland barnen :) 
Sen fanns det även extra hallon, hallonsås och havrekakssmulor att ta som tillbehör om man ville ;)
Här kommer lite fler bilder från kvällen, dock ville inte alla gästerna vara med på kort ;)


Receptet på Glassbomben från boken Nobelmiddag!

Tack återigen allihopa för en superfantastisk kväll med fina vänner! Mycket skratt blev det..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar