måndag 26 mars 2018

Morotskladdkaka

Häromdagen när jag och maken hade årsdag så gjorde jag och barnen denna morotskladdkakan till efterrätt. Frostingen blev lite lös i mitt tycke men det var väldigt gött (och kladdigt) ;)
MOROTSKAKAKLADDKAKA
 
150 g normalsaltat smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 krm malen ingefära
1 krm salt
120 g finrivna morötter, urkramade ca 1,5 dl rivna morötter

CREAM CHEESE FROSTING
200 g philadelphiaost
2 msk mjölk
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Rör ihop ägg, socker, farinsocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, salt, kardemumma, ingefära, mjöl och rivna morötter . Rör försiktigt, inte för mycket.
Tillsätt de smälta smöret.
Smöra och bröa en 20 cm form. (Går bra med 24 med men ha den mindre i ugnen då)
Häll i smeten.
Grädda ca. 15 minuter. Stick ner en sticka. Den ska vara torr i kanterna och kladdig i mitten.

Rör ihop Philadelphia, vaniljsocker, mjölk, vaniljsocker och florsocker med elvisp tills smeten går ihop till din frosting.
Bre på din kladdkaka, njut!
Receptet hittade jag här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar