måndag 12 mars 2018

Blöjtårtor och andra unika handgjorda presenter!

Dom som känner mig vet att jag älskar att pyssla med lite allt möjlig, älskar att vara kreativ och det finns ju många sätt att vara det på :) Något som jag verkligen gillar är att göra hemgjorda unika presenter som passar till bland annat dop, babyshower, bröllop, studenten, fars dag med mera. Har till exempel gjort många olika sorters träklossar med namn, vikt och datum, även plankor som blir jättefina tavlor osv. Allt är sågat, slipat och målat av mig och det tar längre tid än vad man kanske tror, vissa klossar har jag gjort decopage på varje sida och klippt ut 40 små bilder som är 3x3cm, har klippt så mycket i perioder att jag fått ont i tummen. Eller den stora bröllopspresenten som jag gav till några av våra bästa kompisar som var 98cm hög och tog sammanlagt 20 timmar att göra, mycket tack vare att varje bokstavs skrivs en och en och måste torka lite innan man kan skriva nästa osv. Men det är verkligen värt allt jobb när man ser lyckan över hur glada personerna blir över presenterna =) 
Om någon är intresserad så kan jag även göra presenter på beställning i mån av tid.


Här nedan visas ett urval av presentpyssel jag gjort! 

Detta var mina första blöjtårtor..
Denna blöjtårtan med handgjorda klossar gjorde jag till en kompis när hon fick första barnet.
Denna öltårtan med jordnötter och massa lotter gjorde jag ihop med barnen som dom fick ge sin pappa i present på fars dag. Väldigt uppskattat!
När min plastsyster tog studenten som gick fordon så köpte jag massvis av bilvårdsprodukter som torkarblad, spolarvätska, wonderbaun, avfettning, 5-56, låsolja, tratt, handskar, spännband, hink, tvättsvampar, alhgrens bilar (grillbilar) med mera och slog in i cellofan. Även detta var mycket uppskattat från många.
Denna korgen gjorde jag till en kompis babyshower med lite smått och gott som amningskupor, nappar, kläder, tidningar, gosedjur, olika krämer med mera.
En annan presentkorg som gjordes till ett dop :)
Gillar att göra det där lilla extra även när man slår in presenter..
Här visas både handgjorda trätavlor, handgjorda klossar och tavlor jag gjort i datorn och satt in i en ram med vikt, längd och datum som passade jättebra som doppresenter i en passande trä leksakslåda.
Mer tavlor jag gjort..


Här är några olika sorters träklossar jag gjort som har 3x3 cm små bilder runt om på varje sida om klossen, slipade eller målade runt om för olika skuggeffekter..

Detta är senaste pyssel tillskottet som jag gav i doppresent nu i helgen, till en son vars pappa jobbar både med lastbilar och traktorer så kändes motiven givna :)
Denna tavla var det som tog 20 timmar att göra sammanlagt då allt ska sågas, slipas runt om varje planka, måla två lager, slipa runt om varje igen för att få lite sliten effekt, sen målat bokstäver en och en med torktider emellen, sen limmas ihop osv. Höjd 98cm.
Är så himla nöjd med denna å sa direkt efter jag gjort den att jag själv skulle vilja ha en sån men än har jag inte tagit mig den tiden.. Lättare att ta sig tid åt andra än åt sig själv av någon konstig anledning ;)
Jag har väldigt svårt att bara lägga ner pengar i ett kuvert, måste lixom alltid göra något roligt av de. Så när kusinen skulle gifta sig å önskade sig resepengar till Rom resan så gjorde jag å syrran världens bästa present :)😃 Vi köpte en kista och fyllde med massa bra att ha saker till resan såsom euro, solkräm och aftersun, hudkräm, skoskavsplåster, sårkit, våtservetter, badsalt, skrubbhandskar, glasögon, resetags att hänga på väskan, kit med nagelsaxar, pincett med mera, gameover kondomer, selfiepinne, ögonbindlar, massage grejer, kylbag och en egengjord reseguide som jag satt med i några timmar å skrev i ordning å la till kartor å spännande fakta du inte visste om Italien osv.🤗
Å de märktes att presenten uppskattades för jag har nog aldrig fått så många tack för en present som jag fått efter denna ;)

Denna härliga sommarpresent gav jag bland annat till min Secret Sister LC sommaren 2019. I glasskittet fanns 5 bägare med matchande skedar, glasskopa, nougatrån, chokladsås, minimarshmallows, 2 sorters strössel, glasservetter och givetvis mitt favoritrecept så att allt fanns för att göra egen glass :)

Uppdaterad 19/6-2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar