måndag 4 september 2017

STORT POKEMON - PIKACHU KALAS - DESSERTBORD

Äntligen efter 9 månaders planering så hade nu kusinernas Nowelia och Liam kalas tillsammans på deras födelsedag igår :) Temat var som ni säkert förstår Pokemon - Pikachu. Och jag vet egentligen inte varför min dotter gillar dom så mycket då hon aldrig spelat spelet som alla andra gör, jag tror bara hon tycker att figurerna är gulliga helt enkelt :) Lustigt att detta blivit så populärt igen, minns ju att jag själv tittade på det när jag var ung :) 

Det kom 17 förväntansfulla barn och vi hade ordnat med några roliga lekar som pokemon-havet-stormar, pokemonbingo, kasta pokemonbollar i en hink, försöka hitta den magiska nyckeln i goodie gushern så allt godis ramlar ner. Som pricken över i´t så kom den riktiga pikachu och hälsade på och alla ville såklart kramas. Alla barnen fick då en presentpåse av honom, sen fick dom även sockervadd och varsin pokemonballong. Återigen ett väldigt lyckat kalas =)

Eftersom jag inte kan fylla bloggen med hur många bilder som helst utan måste begränsa mig så tipsar jag om att besöka min FB SIDA Millis tårtor och annat för att kunna se MÅNGA FLER BILDER =) 45st. 
Min lilla "bebis" har fyllt 5 år, och hon har lovat mig att jag alltid får kalla henne bebis, till och med när hon flyttat hemifrån


Dessertbordet innehöll:
Tårta, Citronbottnar, hallonmousse och daimfluff med daimkulor
Hallonmuffins
Passionfruktspikachukakor
Chokladbollar alá pokemon
Vaniljpannacotta med hallongele
Tablettaskar
Tuggummi och popcorn


(Länk till recepten hittar du om du klickar på namnet, alla ligger inte ute än utan fylls på efterhand)


Pyssel jag gjort själv:
Gjort tårtfat av ljusstakar och fat och lackerat, gjort muffinsfat av fat, äggkoppar och träkropp och lackerat, sytt duken, siffror i papp, skyltar med namn, tavla med gissa vem, flaskettiketter, uppochnedvända krukor med decopage, limmat på bilder jag klippt ut på sugrör, muffinspinnar och chokladbollspinnar, hink och bollar till lek, menyskyltar, bingobrickor och kort, lappar till pokemon-havet stormar, runda skålar, pokemon bilder till väggen, omslag till tablettaskar, inbjudninggskort, pärlfigurer med 6000 pärlor (både fram och baksida), pikachupaket, pannacottaglas med dekaler.Lekarna vi gjorde:
Pokemon-havet-stormar där jag skrivit ut lika många bilder som barnen ska stå på, när pokemonlåten spelas så går alla omkring och när musiken stannar måste alla leta upp en bild att stå på, tog bort en bild för varje gång så det barnet som inte hade någon bild att stå på då fick ställa sig åt sidan så fortsatte dom andra tills det bara var en person kvar.


Pokemon bingo, alla satt i en ring och fick varsin pokemon bingobricka och syrran drog ett kort med dom olika figurerna på så fick barnen kryssa i den rutan med figuren i som hon visat, den som hade 5 i rad först vann.


Kasta tre pokemonbollar i en hink.


Försöka ta den magiska nyckeln i Goodie Gushern som gör att allt godis ramlar ut. Det som är bra med denna är att man kan återanvända den till skillnad från vanlig pinjata som slås sönder och kastas.


Tavla, gissa vem som är vem. Bild finns på FB sidan (Länk).


Syrran fick dela ut ballonger ;)
Kostnad 3352kr (typ halva priset jämfört med storasyrrans kalas som hon hade för 2 månader sen).

Har lite grejer över som jag skulle vilja sälja:
(hör av er om ni är intresserade av något)

Pokemon kakstans
Pokemonskålar (runda)
Duk (hemsydd, passar bord med mått 150-160 x 60-73cm
Affisher (Bakgrundsväggen)
Gissa vem tavla
Krukor med decopage (till svävande ballonger)
Pikachu dräkt med fläkt
Gula ensfärgade tallrikar + gula skedar
Pärlplatteställningar 2st (pärlade både fram och baksida)

2 kommentarer:

  1. Anjasmine@hotmail.com11 september 2017 16:19

    Har du dräkten kvar?.vad säljee du den för?

    SvaraRadera