måndag 8 juni 2015

2 olika sorters Fågelhus (ätbara)

Minns ni alla jättefina grejer som jag fick från Tantfondant för ett tag sen? :) Nu har jag äntligen haft lite tid och testat Hus utstickarna, Patchwork cutters bårder mm, Kitchen Craft Marshmallows fondant (som var väldigt god och superlätt att jobba med) och Metallicfärg silver som var väldigt smidig att använda i och med att den är färdigblandad så man bara kan måla direkt på =)
När jag fick paketet blev jag givetvis väldigt överraskad och glad och tankarna snurrade för fullt med en gång på vad jag skulle göra med allt och fick 1001 idéer på hur man kan göra osv.. Allra mest sugen blev jag på att göra ett fågelhus först men jag kunde inte bestämma mig för bara en design så jag gjorde 2 olika på samma gång :) Och man kan ju använda hus utstickarna till så mycket mer än just bara fågelhus, som tex vanliga hus, redskapsbod, haunted hus, spökhus, juligt hus, hundgård mm. Tankarna och idéerna flödar så jag kommer garanterat använda dessa fler gånger till andra projekt! Dom är ca 8x10cm.

Min uggla skar jag ut på fri hand men såg att Tantfondant hade jättefina Patchwork Cutters (utstickare) med jättesöta ugglor. Även där fick jag massa idéer att dom ugglorna hade varit superfina att ha runt om som en bård längst ner på en tårta... *skriver upp på önskelistan* ;)

Undrar du hur jag gjort husen så kan jag glädja er med att jag håller på och skriver i ordning en steg för steg beskrivning med massa bilder som kommer ut här i bloggen om ett par dagar! =) Och jag kommer dessutom lägga ut en tävling där du bland annat kan vinna just dessa hus utstickare så håll utkik, detta får ni bara inte missa! =DBlomman och bladen är målade för hand med ätbar pulverfärg.


Givetvis är allt ätbart och det är bara att mumsa i sig om man nu gillar hård sockerpasta/fondant ;)
Så gott som nästan allt jag använt till dessa finns att köpa på Tantfondant och beställer du före klockan 13.00 så skickar dom grejerna samma dag! :)

1 kommentar: