fredag 7 februari 2014

Toscakaka

Härom dagen bakade jag Toscakaka för första gången. Tycker de är så himla gott men har aldrig provat att baka de förens nu eftersom jag trodde de var avancerat men de var de inte alls, snarare tvärtom, de var superenkelt :)
Tanken var att vi skulle ha denna i helgen då min blivande man fyller år men han valde istället att ta med den till sitt jobb och bjöd sina arbetskamrater så den försvann på nolltid ;))

Recept Toscakaka
100 gram margarin
3 ägg
2 dl socker
2,5dl mjöl

Glasyr:
1,5 dl sötmandel (ca 100gram)
75 smör/margarin
0,5 dl socker
1 msk mjöl
1 msk mjölk

Värm ugnen till 175 grader. Smällt fettet i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst, rör ner de smälta fettet i sockerblandningen och blanda i mjölet sist. Rör samman till en jämn smet och häll ner i en bröad form ca 24 cm i diameter och ställ sen in i ugnen på nedersta falsen i ca 20 minuter.
Under tiden: Skålla skala och hacka mandeln. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme (får inte koka). När kakan gräddats klart, ta ut den och bred på glasyren. Ställ tillbaka kakan i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar